Mette Abildgaard og hendes fem måneder gamle datter, Esther Marie, fik tirsdag stor opmærksomhed, efter Pia Kjærsgaard bad dem om at forlade folketingssalen.

Nu er historien så også nået til udlandet, hvor flere internationale medier har bidt mærke i episoden.

Blandt dem er både The Guardian og New York Times.

Historien ramte nyhedsbilledet, efter De Konservatives Mette Abildgaard lavede et opslag på Facebook om hændelsen.

Her forklarede hun, hvordan hun kort før en afstemning fik at vide af Folketingets formand, Pia Kjærsgaard, at hun var 'uønsket med sit barn i folketingssalen'.

I opslaget forklarede hun også, hvordan det var en ekstraordinær situation, der førte til, at hun tog sin lille datter med ind i salen.

'Jeg spurgte ikke om lov til at tage hende med, da jeg tidligere har set en anden kollega have sit barn med i salen uden problemer. Jeg er ikke bekendt med, at der er nedskrevne regler om det, og vi plejer jo at få tingene til at fungere,' skrev politikeren blandt andet.

Og onsdag går historien så verden rundt.

Ud over The Guardian og New York Times har medier som France24, Arab News, Channel NewsAsia, BBC og CNN skrevet om sagen.

Flere - herunder The Guardian - noterer sig blandt andet også, at Danmark ellers er et land, der hyldes for at være en pioner inden for ligestilling og kvinders rettigheder.

Pia Kjærsgaards pressechef oplyste tirsdag til B.T., at Pia Kjærsgaard egentlig blot har fulgt eksisterende regler i Folketinget.

Ifølge reglerne skal hun 'drage omsorg for, at Folketingets arbejde tilrettelægges og afvikles på forsvarlig måde' samt sørge for god orden af en 'værdig forhandlingsform'.

Pia Kjærsgaard gik tirsdag også ud på Twitter og undrede sig over Abildgaards reaktion.

'Jeg beder folketingssekretæren, der sidder ved siden af mig, om helt stilfærdigt at gå ned og sige til hende, at når mødet åbnede, så skulle hun gå ud i et sidelokale. Det gjorde hun, og så troede jeg, at den sag var slut,' skrev hun.

Hun er dog enig med den konservative politiker i, at der skal være tydelige retningslinjer.

Derfor vil hun på næste møde i Folketingets Præsidium, der beskæftiger sig med blandt andet ledelse af møderne i folketingssalen, tage emnet op.

Sådan så det ud hos engelske The Guardian.
Sådan så det ud hos engelske The Guardian. Foto: Skærmbillede
Vis mere

Folketingets næstformand, Christian Juhl (EL), udtalte efterfølgende, at han ikke var enig i Pia Kjærsgaards håndtering af situationen. Det kan du læse mere om her.

Det er dog ikke første gang, at en baby skaber overskrifter på den politiske scene.

Sidste år var det New Zealands premierminister, Jacinda Ardern, der havde sin tre måneder gamle datter, Neve, med til FN's generalforsamling.

Her var lille Neve dog mere end velkommen.