Lyt til artiklen

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Beslutningstagere fra hele verden er i disse dage samlet i New York til FN’s generalforsamling. Men det er en tre måneder gammel baby, der har stjålet opmærksomheden ved det årlige møde.

Den lille Neve, der er datter af New Zealands premierminister Jacinda Adern, er den første baby nogensinde, der har deltaget i mødet, hvor der også var kongelige og NGO’er til stede. Det skriver CNN.

Den 38-årige Jacinda Adern overtog embedet 17.oktober sidste år. Få dage før indsættelsen fandt hun ud af, at hun var gravid, og i juni i år fødte hun så datteren Neve Te Aroha Ardern Gayford.

Det er første gang i landets historie, at en regerende premierminister får et barn. Desuden er Ardern både den yngste premierminister, landet har haft siden 1856, og den første til at tage barsel under embedsperioden.

Clarke Gayford er hjemmegående husfar, mens hans hustru styrer landet. Her ses han med datteren Neve. 
Clarke Gayford er hjemmegående husfar, mens hans hustru styrer landet. Her ses han med datteren Neve.  Foto: DON EMMERT
Vis mere

Den nybagte mor har været på barsel i bare seks uger. Hun fortæller til CNN, at babyen er med på arbejde af ’praktiske årsager’. Hun prioriterer nemlig at amme sit barn.

Babyen blev passet af hendes ægtemand, mens moderen holdt tale til forsamlingen.

Lille Neve fik også sit eget adgangskort, som en tv-vært tog et billede af og lagde på Twitter.

»Jeg ville ønske, jeg kunne have set overraskelsen i den japanske delegations øjne, da de gik ind i et mødelokale midt i et bleskift,« skrev tv-værten på Twitter.

Den arbejdende mor får i det hele taget mange roser med på vejen.

Blandt andet sagde talsmand for FN, Stephane Dujarric, til Reuters, at ingen er bedre kvalificeret til at repræsentere sit land end en arbejdende mor.

New Zealand er foregangsland, når det gælder ligestilling mellem mænd og kvinder.

Landet var for eksempel det første i verden, der valgte at give kvinder stemmeret. Det skete i 1893, som er 22 år før, danske kvinder fik samme mulighed.