Der går nøjagtig 106 minutter.

Onsdag klokken 11.28 tikker der en mail ind i tre Venstre-politikeres indbakke. Den er fra regeringen.

Venstre – og andre blå partier – er nu pludselig inviteret til forhandlingsmøde om den omdiskuterede nye epidemilov.

Mailen bliver sendt, præcis 106 minutter efter B.T. spørger Mette Frederiksen:

Hvorfor siger statsministeren, at hun gerne vil have alle partierne med, når regeringen i praksis kun inviterer rød blok til forhandlinger?

På baggrund af to lækkede mails kan B.T. afsløre de hemmelige forhandlinger i rød blok.

Og det emne fylder en del, da der onsdag klokken 13 er forespørgselsdebat om den nye epidemilov i Folketingssalen.

»Da det kommer frem i pressen, får vi sjovt nok nærmest samtidig en invitation til forhandlinger,« konstaterer De Konservatives Mai Mercado.

Mai Mercado var onsdag overrasket over at høre, at der allerede var forhandlinger om ny epidemilov i gang. Konservative er ikke blevet inviteret før onsdag formiddag.
Mai Mercado var onsdag overrasket over at høre, at der allerede var forhandlinger om ny epidemilov i gang. Konservative er ikke blevet inviteret før onsdag formiddag. Foto: Niels Christian Vilmann
Vis mere

Også Venstre ser en klar sammenhæng med, at blå blok først bliver inviteret, når det afdækkes, at rød blok er i gang med forhandlingsmøder.

»Det er helt vildt, at man først inddrager hele Folketinget, efter at man bliver afsløret,« siger Venstres Martin Geertsen og tilføjer:

»Mens statsministeren udadtil siger én ting, så gør regeringen det stik modsatte bag lukkede døre. Jeg forstår virkelig ikke, hvorfor regeringen i hemmelighed laver blokpolitik om noget så vigtigt som epidemiloven.«

Epidemiloven er omdiskuteret, fordi regeringens første udkast blandt andet gjorde det muligt at tvangsvaccinere bestemte grupper af personer.

Alle partier på nær regeringspartiet forkastede lovforslaget, og for to uger siden sagde Mette Frederiksen så, at processen nu skulle starte forfra – med inddragelse af alle Folketingets partier for at sikre en »demokratisk forankring«.

Men sådan gik det altså i første omgang ikke.

Under onsdagens debat forsikrer sundhedsminister Magnus Heunicke dog, at der endnu ikke er indgået »nogen stemmeaftale mellem nogen partier«.

I et skriftligt svar til B.T. skriver Heunickes ministerium, at regeringen har haft »indledende sonderinger med det parlamentariske grundlag, hvilket er normal praksis forud for en forespørgselsdebat. Der er således ikke indgået politiske aftaler, og ambitionen er fortsat at samle en bred kreds af partier bag en ny epidemilov.«

At dømme efter stemningen på Christiansborg i dag bliver forhandlingerne svære.