Jakob Ellemann-Jensen trækker så afgjort det længste strå til aftenens krisemøde i Venstres forretningsudvalg.

Ifølge B.T.s oplysninger fra en kilde til stede ved det pludselige forretningsudvalgsmøde, er der massiv opbakning til formandens linje i spørgsmålet om, hvorvidt næstformand Inger Støjberg bør stilles for en rigsret, hvis uvildige advokater finder grundlag for det.

Forretningsudvalget består af 26 personer. Blot to af disse støtter Inger Støjbergs linje - den ene er Inger Støjberg selv.

Inger Støjbergs eneste allierede er Pernille Roth, der sidder i Regionsbestyrelsen for Venstre i Region Nordjylland.

Nok så opsigtsvækkende er det, at Nicolai Mallet, der under Instrukskommissionen har været Inger Støjbergs bisidder, har stemt imod hende.

Ifølge B.T.s oplysninger er der indkaldt til hovedbestyrelsesmøde senere tirsdag aften. Det kan være et skridt på vejen mod et ekstraordinært landsmøde.

Ifølge Venstres vedtægter kan et 'ekstraordinært landsmøde holdes, når partiets formand eller 1/3 af hovedbestyrelsens medlemmer udtrykker ønske derom.'

Inger Støjberg har fået hård kritik af Instrukskommissionen, der har undersøgt forløbet omkring adskillelsen af asylpar af hensyn til barnebrude.

Kommissionen konkluderede blandt andet, at Inger Støjberg instruks, der førte til adskillelsen af asylparrene var ulovlig, og at hun ikke mindst vidste besked om dette.

Det har fået et flertal Folketinget til at få uvildige advokater til at vurdere, om der er grundlag for en rigsretssag mod Støjberg.

Jakob Ellemann-Jensen har meldt ud, at han bakker op om en rigsretssag mod Inger Støjberg, hvis advokaterne mener, at der er grundlag for det.