I silende regnvejr gjorde den norske hækkeløber med de danske rødder sig klar i sin blok.

27-årige Amalie Iuel skulle forsøge at løbe sig i finalen i 400 meter hæk ved OL i Tokyo, men så skete det, der ikke måtte ske. En tyvstart.

Hun vidste med det samme, at den var helt gal. Hun tog hænderne op til ansigtet og satte sig på hug.

Drømmen var knust – troede hun. Men ikke helt.

Foto: DYLAN MARTINEZ
Vis mere

For gennem en samtale med overdommeren lykkedes den norske hækkeløber med at snakke sig til en omstart. Og det var imponerende, mener hendes træner, Leif Olav Alne.

»At hun fik snakket sig til at løbe igen, må være en af OLs største præstationer. Det mener jeg er helt utroligt,« siger træneren til Dagbladet.

Amalie Iuel forklarede dommeren, at hun troede, hun hørte startskuddet, men at det viste sig at være en lyd fra tribunen.

Og den forklaring købte overdommeren.

Foto: WU HONG
Vis mere

»Det var virkelig smart gjort. Hun hørte en lyd, som hun troede var startskuddet. Og der er ingen grund til at betvivle det. Der er ingen, som gider at tyvstarte på 400 meter. Så er du idiot. Hun synes jo, det var flovt. Der var stor forståelse for det,« forklarer træneren videre.

Amalie Iuel kom sig dog aldrig rigtig over chokket og endte sidst i mandagens semifinale. Det fortæller nordmanden i et opslag på sin Instagram-profil.

'Så skuffet. Så mange ting gik galt i semifinalen. Fra at glide ud af blokkene, tyvstarte, få lov til at løbe under protest og til ikke at kunne fokusere igen og løbe mit liv. Ord kan ikke forklare, hvordan jeg har det lige nu, men jeg er nødt til at samle mig selv op og kigge fremad. Tak for al støtten fra venner og familie. Det gode er, at der kun er tre år til næste OL,' skriver hun.

27-årige Amalie Iuel er født i Danmark af danske forældre, hvor hun boede i de første to et halvt år af sit liv, men siden endte familien i Norge. Siden 2015 har hun stillet op under det norske flag i nationale og internationale konkurrencer.