Lyt til artiklen

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

De seneste dage har hun været i Tokyo som landstræner. Her har hun sendt sine ryttere i ilden med godt humør og nerverne udenpå tøjet til tider.

Men hun drømmer om selv en dag at sætte sig i sadlen og galoppere op ad midterlinjen endnu en gang på den største scene af dem alle.

»Hvis jeg skal være helt ærlig, så ja,« siger prinsesse Nathalie med et stort smil.

Hun har tidligere redet OL to gange, og hun var med på det hold, der i 2008 vandt bronze i Beijing. I 2012 blev det til en individuel 12. plads, mens det danske landshold blev nummer fire. Dengang var det på hesten Digby, der siden blev pensioneret og i dag ikke lever mere.

Prinsesse Nathalie (tv.), Andreas Helgstrand og Anne van Olst vandt OL-bronze for hold i 2008. 
Prinsesse Nathalie (tv.), Andreas Helgstrand og Anne van Olst vandt OL-bronze for hold i 2008.  Foto: HARISH TYAGI
Vis mere

Selvom hun i dag er 46 år gammel, er det absolut ikke en forhindring, når det kommer til at ride OL igen. Det handler om en god hest, og groft sagt hvor lang tid man selv kan og orker.

Og det er bare noget helt særligt at være med.

»Det er noget helt specielt. Vores sport er en, vi kan dyrke i lang tid endnu. Det er ikke som tennisspillere eller fodboldspillere, hvor du har en begrænset årrække, du kan udføre sporten i. Vi kan blive ved, når vi er 60-65. Jeg ved ikke, hvor gammel den ældste dressurrytter er p.t. - om hun er 65-66 eller sådan noget,« siger Nathalie su-Zayn Wittgenstein, der til dagligt bor på Berleburg Slot.

Hun takkede ja til landstrænerjobbet i 2017, og i år er det første gang, at hun står på den anden side til et OL.

Prinsesse Nathalie og hesten Digby.
Prinsesse Nathalie og hesten Digby. Foto: Henning Bagger
Vis mere

»For det første vil jeg gerne hjælpe mit land. Ridesporten har givet mig rigtig meget, og kan jeg bidrage og bare give lidt tilbage af det, jeg har fået ud af det, synes jeg, det er super fedt,« siger landstræneren.

Da hun fik tilbuddet, havde hun ikke en hest, der kunne være med på landsholdsniveau, så nu bruger hun denne periode til at lære fra sig, men også på at lære en masse ting selv.

Og så kan det altså være, hun en dag kommer med igen som rytter, hvis hun en dag får en hest, der har potentialet og niveauet.

»Hvem ved, hvad der står i min stald om nogle år, eller om den allerede er der? Det kan jeg ikke rigtig sige endnu. Jeg bruger tiden nu til at hjælpe min sport i mit land til at komme frem. Vi er gode og tilhører verdenseliten,« siger prinsesse Nathalie.

Prinsesse Nathalie førte tirsdag det danske dressurlandshold til en OL-fjerdeplads. Samme placering fik den bedst placerede dansker, Cathrine Dufour, onsdag i de individuelle konkurrencer, mens Carina Cassøe Krüth blev nummer syv og Nanna Skodborg Merrald nummer 11.

Andre læser også