De første sportsgrene ved OL begynder allerede onsdag, men det er alligevel ikke sikkert, at den store begivenhed kommer til at finde sted.

Det siger den øverste direktør i Tokyos organisationskomité, Toshiro Muto, på et pressemøde, da han blev spurgt til det. Det melder blandt andre Reuters.

Muto siger, han vil holde et øje med smittetallenes udvikling og holde samtaler med arrangørerne, hvis det skulle blive nødvendigt.

Og der har da også været flere smittetilfælde allerede forbundet med legene. Flere atleter er blevet smittet – senest er der et udbrud på det tjekkiske beachvolleyballhold, og samlet har man registeret omkring 72 tilfælde blandt atleter, stabsmedlemmer, trænere og frivillige.

Ashleigh Barty ankommer til Tokyos lufthavn, men måske skal hun hurtigt hjem igen.
Ashleigh Barty ankommer til Tokyos lufthavn, men måske skal hun hurtigt hjem igen. Foto: KIM KYUNG-HOON
Vis mere

OL i Tokyo har været et hedt debatteret emne blandt den japanske befolkning, hvor størstedelen har været imod afviklingen af legene midt i en kritisk coronasituation i landet.

Der har løbende været protester mod afviklingen, og tirsdag meldte OL-storsponsoren Toyota, at man ville trække alle OL-reklamer fra tv tilbage grundet den stigende modstand mod OL. Dog vil man fortsat levere flere tusinde biler til OL som aftalt.

»OL er blevet en begivenhed, der ikke møder folkets forståelse. Vi vil støtte atleterne fuldt ud og bidrage til legene med køretøjer og via andre veje,« sagde Toyotas kommunikationsdirektør Jun Nagata med henvisning til de over 3.340 biler, firmaet leverer.

Dermed er meldingen fra Muto endnu en række af kaotiske begivenheder i opløbet til OL, der blev udskudt sidste år grundet coronapandemien.