Badmintonspilleren Hans-Kristian Vittinghus oplevede noget helt specielt mandag eftermiddag dansk tid.

Her kunne han nemlig se sin gode ven og kollega Viktor Axelsen vinde en OL-guldmedalje i Tokyo. Og Hans-Kristian Vittinghus var som en af de få i hallen. Han kommenterede nemlig kampen for DR.

»Det var et privilegium at få lov til at overvære dansk idrætshistorie. Det var magisk. Og man blev da selv rørt, fordi Viktor blev det. Jeg skal da ikke afvise, at der blev fældet i en lille tåre på kommentatorpladsen,« siger han til B.T.

Viktor Axelsen var helt suværen i sin finale mod Chen Long fra Kina. Danskeren vandt således meget sikkert med 2-0 i sæt – og han afgav ikke et sæt i løbet af hele OL-turneringen.

Foto: MAST IRHAM
Vis mere

Hans-Kristian Vittinghus var derfor fuld af lovprisende ord omkring badmintonstjernens flotte finalepræstation i Japans hovedstad.

»Det var en uvirkelig præstation. Jeg kan ikke forestille mig, at du kan spille bedre eller på et højere niveau, end Viktor gjorde i dag. Det var meget beundringsværdigt. Og jeg synes, det er så fortjent, fordi han dedikerer virkelig sit liv til det her.«

Mandagens DR-kommentator havde en landsholdstrøje på, da han talte danskerne gennem den historiske kamp. Og det var ikke en spontan beslutning.

»Jeg havde gemt den hele ugen til denne kamp. Det var den eneste grund til, at jeg havde den med. Jeg havde nemlig en forventning om, at vi enten ville se Viktor Axelsen eller Anders Antonsen i finalen. Og så havde jeg bedt Jan Harkamp (den anden kommentator til kampen for DR, red.) om at tage en hvid skjorte på, så vi var røde og hvide. Det synes de andre heldigvis var meget fedt.«

Foto: Liselotte Sabroe
Vis mere

Hans-Kristian Vittinghus forstår fuldt ud, at Viktor Axelsen brød ud i tårer efter sejren. Han mener nemlig, det er et udtryk for lettelse og eufori.

Og så har DRs ekspertkommentator kun et ønske tilbage, inden han vender hjem til Danmark.

»Jeg vil gerne se Viktor Axelsen møde Kento Momota. Det kunne være sjovt at se ham blive presset til at måske skulle spillere endnu bedre, end han gjorde i dag.«

»Momota kan nemlig også præstere på et vanvittigt højt niveau. Desværre har han bare ikke været sig selv siden bilulykken,« lyder det afslutningsvis fra Hans-Kristian Vittinghus.