JAAAAAAA!

Danmark har vundet sit første OL-guld ved legene i Tokyo.

Det står klart, efter Anne-Marie Rindom søndag morgen hev det fineste metal hjem i en dramatisk medalhjesejlads i laser radial-klassen.

Efter en mareridtsfredag, hvor den 30-årige dansker blev diskvalificeret inden tiende heat, formåede hun dog at ryste chokket af sig og sejle den danske triumf i land.

Med en 7.-plads kunne hun nemlig lade sig hylde som den samlede vinder af sejlsportsklassen.

En glad Anne-Marie Rindom efter sin store triumf.
En glad Anne-Marie Rindom efter sin store triumf. Foto: Bernat Armangue
Vis mere

Glæden var da ikke til at tage fejl af, da DR fangede hende kort efter sejladsen.

»For helvede, det her har jeg drømt om, lige siden jeg blev født. Det er det vildeste. Så vildt et race, og jeg kæmpede virkelig i dag. Det er all over lige nu. Hvor er det vildt, det her, sagde hun til DR og tilføjede:

»Det var et race, præcis som jeg havde frygtet. Der var tryk og bølger over det hele. Hjertet sad oppe i halsen. Jeg kan ikke helt fatte det. Man er opvokset med, at man ikke skal tro, man er bedre end de andre som dansker, men det var jeg fandeme i dag.«

Guldmedaljen er Danmarks første ved OL i Tokyo og den fjerde medalje ved legene indtil videre.

Den danske stjerne havde inden medaljesejladsen syv point ned til sin nærmeste konkurrent, hollænderen Marit Bouwmeester, der vandt OL-guld i 2016 og er firedobbelt verdensmester.

Netop Bouwmeester frygtede, at hun havde tyvstartet, og derfor vendte hun straks efter starten sin båd for at undgå en diskvalifikation, hvilket gav Rindom et forspring til rivalen.

Derfor vendte danskeren da også som sekser ved første mærke og syver ved andet mærke, men Bouwmeester var dog i mellemtiden gået forbi, og så blev den sidste del af sejladsen vanvittigt neglebidende.

Bouwmeester skulle slutte fire pladser foran Rindom, men danskeren holdt sig tæt på hollænderen i den sidste fase, og de to konkurrenter sluttede som nummer henholdsvis seks og syv, hvilket var nok til dansk guld.

Svenske Josefin Olsson vandt medaljesejladsen og kilede sig dermed ind mellem Rindom og Bouwmeester, så det hele endte med guld til Danmark, sølv til Sverige og bronze til Holland.