Den danske cykelstjerne Jakob Fuglsang er ankommet til Tokyo efter at have spillet en decideret statistrolle i Tour de France, hvor han slet ikke fik markeret sig.

Astana-danskeren har selv luftet tanken, at det kunne være efterveerne fra det andet coronavaccinestik, der gjorde ham fuldstændig usynlig i de tre uger på den franske asfalt.

Og på torsdagens OL-pressemøde gentog han sin teori, og i bagklogskabens lys fortryder Fuglsang, at han ikke greb tingene anderledes an.

»Jeg ville helt sikkert have taget begge vacciner under alle omstændigheder, men jeg havde nok ventet med nummer to stik. Det er umiddelbart, hvad jeg vil sige.«

Foto: LUCA BETTINI
Vis mere

Efter et par dage i den japanske kæmpeby har den 36-årige silkeborgenser svært ved at vurdere, om han stadig er ramt af vaccinefatigue og det maveonde, der tvang ham ud af Touren inden løbets sidste etape.

»Jeg har svært ved at sige det. Vi er lige kommet ud af Tour de France og har fået smidt en omgang jetlag oveni. Og der er høj varme og høj luftfugtighed i Japan.«

»Så jeg har lidt svært ved at sige, hvor jeg står henne.«

Han kommer til legene i Tokyo som forsvarende OL-sølvvinder. Men selvom lørdagens rute burde passe ham fint, er Jakob Fuglsang i tvivl om, hvorvidt han kan leve op til forventningerne.

Foto: LUCA BETTINI
Vis mere

»Jeg ved faktisk ikke, om jeg kan levere det, jeg gerne vil.«

»Jeg håber, at jeg kan. Men det er klart, at sådan som det gik i Touren – og med den afslutning, Touren fik – så ved jeg ikke, om jeg kan køre op til mit bedste,« lød den lidt bekymrende melding fra den danske OL-sølvvinder.

Mændenes linjeløb køres lørdag - og kaptajn Jakob Fuglang får hjælp fra Christopher Juul Jensen, Michael Valgren og Kasper Asgreen i medaljejagten.