OL i Tokyo kan blive aflyst i allersidste øjeblik.

Sådan lød den opsigtsvækkende melding tirsdag fra Toshiro Muto, der er den øverste direktør i Tokyos organisationskomité.

Det er - selvfølgelig - udviklingen i coronasmitten, som er årsagen til, at Muto ikke vil garantere, at legen bliver afviklet. Selvom åbningsceremonien allerede er fredag aften - og selvom der allerede er spillet de første kampe i softball og fodbold.

De seneste dage er flere atleter blevet testet positive og har dermed fået slukket OL-drømmen, og derfor er der stort fokus på, om arrangørerne kan holde pandemien i skak.

I den danske OL-lejr har chef de mission, Søren Simonsen, også hæftet sig ved Toshiro Mutos udmeldinger.

Men han er ikke bekymret over, at legene skulle blive aflyst i 11. time.

»Det er bare slet ikke den oplevelse, vi har inde i OL-byen - at det her er på nippet til at blive aflyst. De restriktioner, der er, de er gode og massive, og folk lever i stor udstrækning op til dem. Så den oplevelse, vi har, er en helt anden end den, som verden prøver at gøre den til,« siger han og tilføjer:

»Og så skal man også huske på, at det er meget få af de her smittetilfælde, som har en direkte relation til OL-byen. Der er for eksempel nogle fodboldspillere, som er testet positive, men de bor jo udenfor OL-byen,« forklarer Søren Simonsen.

Søren Simonsen, chef de mission, er ikke bekymret for en aflysning.
Søren Simonsen, chef de mission, er ikke bekymret for en aflysning. Foto: Mads Claus Rasmussen
Vis mere

Af samme grund er frygten for et aflyst OL ikke et stort tema i den danske OL-lejr.

»Vi har ikke snakket ret meget om det i OL-byen,. De (atleterne, red.) er tunet ind på det, det skal handle om i form af konkurrencerne,« siger Søren Simonsen.

Han fastslår også samtidig, at det vil være utopi at tro, at man kunne afvikle et corona-frit OL.

»Jeg ved ikke, hvem det er, der regner med, at OL skal gennemføres, uden der er smittede? Der er rigtig mange samlet her. Heldigvis er vi nede på meget få (smittede, red.) - det er det, at det ikke spreder sig, der er det vigtige. Og det er mit indtryk, at der er styr på det. Så vi mener nok, at det skal gå. Vi er ikke bekymrede,« siger den danske chef de mission.