Hvis vi begynder med at tage de danske briller på, så har det været en blandet dag i Tokyo. Der har været op- og nedture.

Sverri Nielsen missede en medalje med en lille margin, mens Anne-Marie Rindom blev diskvalificeret inden tiende sejlads for en fejl. Omvendt var leverede både Pernille Blume og håndboldherrerne på et meget højt niveau.

Derudover har syvendedagen i Japans hovedstad blandt andet budt på en serbisk nedtur og en bekymrende dansk skade.

Du kan læse hele B.T.s OL-dom over torsdagen i Tokyo herunder:

Håndboldherrerne løber med den fredag. Holdet er simpelthen i fremragende OL-form, og Nikolaj Jacobsens tropper har stadig det første nederlag til gode. Danmark slog Portugal med 34-28 fredag eftermiddag dansk tid. Det ser bare bundsolidt ud, og det ligner dansk metal – måske af fineste karat.

Foto: SUSANA VERA
Vis mere

Sådan, Pernille Blume!

Svømmestjernen var tilbage på sin favoritdistance, 50 meter fri, hvor hun vandt OL-guld i 2016 i Brasilien. Og hun svømmede sig da også i semifinalen uden problemer. Pernille Blume vandt sit heat i 24,12 sekunder, som var den næsthurtigste tid på tværs af de 11 heats. Semifinalen svømmes natten til lørdag klokken 04.32. Det bliver interessant.

Foto: Patrick B. Kraemer
Vis mere

Han er ikke urørlig

Novak Djokovic var storfavorit til guldet i herrernes singleturnering i tennis. Men den ellers suveræne serber måtte se sig besejret af Alexander Zverev fra Tyskland fredag. Det var selvfølgelig en enorm skuffelse, og den blev kun større af, at Djokovic vandt første sæt med hele 6-1.

Foto: MIKE SEGAR
Vis mere

Stor dansk nedtur

Sverri Nielsen var et godt bud på en dansk medaljetager i Tokyo i singlesculler. Men i fredagens finale endte danskeren på en skuffende fjerdeplads efter at have været godt placeret hele vejen. 15/100 af et sekund adskilte helt præcist Sverri Nielsen fra tredjepladsen og en bronzemedalje. Det var hjerteskærende at se!

Foto: Liselotte Sabroe
Vis mere

Du kan fejle og stadig have muligheden for guld

Det er Anne-Marie Rindom et levende bevis på. Danskeren blev således diskvalificeret inden tiende og sidste sejlads fredag morgen. Men hun fører alligevel den samlede stilling inden det afsluttende medaljeræs. Føringen er dog skrumpet fra 21 til syv point. Lad os håbe, hun holder hovedet koldt, når medaljerne skal deles ud.

Foto: OLIVIER MORIN
Vis mere

Vi krydser fingre

Niklas Landin måtte sætte sig ud på bænken, da Danmark slog Portugal ved OL. Nikolaj Jacobsen sagde heldigvis efterfølgende, at han ikke var så nervøs for det, som målmanden mærkede i baglåret. Landstræneren understregede dog, at skaden giver lidt panderynker. Vi håber, at Niklas Landin er klar igen hurtigst muligt.

Foto: Liselotte Sabroe
Vis mere

 • Golf: Joachim B. Hansen ligger på en samlet 24.-plads, og Rasmus Højgaard ligger på en samlet 38.-plads.
 • Atletik: Ole Hesselbjerg kom ikke i finalen, da han blev nummer syv i 3000 meter forhindringsløb.
 • Roning: Sverri Nielsen kom på en fjerdeplads i finalen og missede lige akkurat medaljerne.
 • BMX: Simone Tetsche Christensen slutter på en sjetteplads i finalen.
 • Sejlsport: Jonas Warrer og Jakob Precht Jensen ligger på en samlet fjerdeplads og mangler tre indledende sejladser i 49er.
 • Sejlsport: Anne-Marie Rindom blev diskvalificeret før starten på tiende sejlads, men går ind til medaljeracet på en førsteplads i Laser Radial.
 • Sejlsport: Ida Marie Baad Nielsen og Marie Thusgaard Olsen ligger på en samlet niendeplads efter race otte og ni i 49erFX.
 • Ridning: Peter Flarup ligger på en samlet 24.-plads efter sit dressurprogram i military.
 • Håndbold: Danmark fik en storsejr mod Portugal og slog dem 34-28.
 • Svømning: Pernille Blume og Julie Kepp Jensen er begge videre til semifinalen i 50 meter fri.
 • Svømning: Anton Ipsen og Alexander Nørgaard er ikke videre fra deres heat i 1500 meter fri.
 • Svømning: Karoline Sørensen, Clara Rybak-Andersen, Emilie Beckmann og Signe Bro gik ikke videre fra det indledende heat i 4 x 100 meter medley.