Om halvanden måned skal omkring 90.000 mennesker samles i Tokyo.

For det er cirka antallet af atleter, trænere og pressefolk, der skal være i den japanske hovedstad i forbindelse med sommerens OL.

En begivenhed, der de sidste mange uger har fået massiv opmærksomhed – især fra dem, der mener, legene skal aflyses eller udskydes, fordi blandt andet Tokyo er hårdt ramt af endnu en bølge af coronavirus.

Og blandt de bekymrede er Shigeru Omi, der er en af de øverste sundhedsfaglige personligheder i den japanske regerings coronavirus-gruppe. Det skriver Daily Mail.

»Det er ikke normalt at afholde sådan en begivenhed i den nuværende situation med pandemien. Hvis du skal gøre det i sådan en situation, er det arrangørens ansvar at gøre begivenheden så lille som muligt og styre så meget som muligt,« siger han.

Det er blandt andet blevet besluttet, at der ikke må komme tilskuere fra udlandet.

Desuden skal både medier, spillere, atleter og andre deltagende leve i en boble, der betyder, at de så godt som kun må opholde sig på deres hotel og til konkurrencerne.

»Hvis vi skal afholde OL, er det kun naturligt, at arrangøren gør sit bedste for at mindske smittespredningen, og det skal ikke kun være op til de lokale myndigheder og befolkningen. Først når det står klart, hvorfor det overhovedet skal afholdes, at befolkningen måske kan motiveres til at komme igennem denne situation,« siger han og fortsætter:

»Hvis din yndlingsatlet vinder en guldmedalje, får du lyst til at hæve stemmen, udtrykke glæde og nogle kan foreslå at gå ud til en drink. Det er vores professionelle vurdering, at det er svært for befolkningen at se, at det skulle være det værd i forhold til smittespredningen,« siger Shigeru Omi.

Tidligere har IOC afvist at aflyse OL. Det er også sket efter en forening, der repræsenterer 6000 læger i Tokyo, har opfordret til en aflysning af OL.

Der er åbningsceremoni den 23. juli.