Nu skal sandheden frem, justitsminister Nick Hækkerup (S).

Det er meldingen fra både blå og rød blok på Christiansborg, efter det fredag kom frem, at der nu rejses tiltale mod tidligere afdelingschef i Rigspolitiet Bettina Jensen for bestikkelse.

Selvom politikerne er tilfredse med, at der nu rejses tiltale, er der et mén:

Tiltalen kommer for sent. Københavns Politi droppede nemlig i november 2019 at rejse tiltale mod Bettina Jensen.

Tiltalen blev droppet på trods af, at efterforskningen havde vist, at Bettina Jensen havde modtaget 790.250 kroner af sin konsulentveninde Mariann Færø samtidig med, at Færø modtog lukrative millionopgaver fra Rigspolitiet for 10,5 millioner kroner på blot tre år.

B.T. har siden 2016 afdækket den historiske korruptionssag med Bettina Jensen og Mariann Færø som hovedpersoner.
B.T. har siden 2016 afdækket den historiske korruptionssag med Bettina Jensen og Mariann Færø som hovedpersoner. Foto: Grafik: Martin Kirchgässner Fotos: Bjarne Lüthke/Fra TV3 Købmænd på første klasse/Bax Lindhardt
Vis mere

Justitsministeren er allerede indkaldt i samråd, hvor han skal forklare sig:

»Det skriger til himlen, at der så lang tid efter efterforskningen fra Københavns Politi først rejses tiltale om korruption nu. Det er ekstremt alvorlig, fordi der er tale om bestikkelse. Københavns Politi burde være nået til konklusionen allerede første gang,« siger retsordfører Peter Skaarup fra Dansk Folkeparti.

En anden retsordfører stemmer i:

»Vi skal simpelthen have frem, hvordan Københavns Politi først kan opgive at rejse tiltale og så bagefter vurdere, at der alligevel kan rejses en tiltale,« siger Preben Bang Henriksen, der er retsordfører for Venstre og formand for retsudvalget.

»Det kræver virkelig en god forklaring,« siger han.

Sagen om Bettina Jensen kulminerede fredag, hvor der blev rejst tiltale for bestikkelse. Tiltalen kommer, efter at B.T. siden 2016 har afdækket systematiske brud på udbudsreglerne og mistanke om overbetaling af tre navngivne konsulenter.

I 2017 blev Bettina Jensen fyret og efterfølgende politianmeldt. Efter næsten to års efterforskning blev sagen droppet af Københavns Politi.

Efter en klage fra Rigspolitiet til Rigsadvokaten blev Københavns Politi tvunget til at genoptage efterforskningen i december 2019, og det er så den sag, der nu er endt med en tiltale.

SF's retsordfører Karina Lorentzen er også kritisk.

»Jeg synes, flere ting i den her sag er dybt bekymrende. Blandt andet at der kan være bestikkelse på så højt et niveau i politiet. Så skal det også frem, hvordan en myndighed først kan komme med en konklusion, og så bagefter ændre den,« siger hun.

Også De Radikales retsordfører Kristian Hegaard kalder sagen alvorlig:

»Det er godt nok en alvorlig sag, når nu politiet har truffet beslutning om at rejse tiltale. Politiet skal jo sikre, at vi andre overholder loven. Så hvis en højtplaceret medarbejder i Rigspolitiet ikke gør det, er det en kæmpe skandale. Jeg er bekymret for, at det overhovedet var nået så langt, hvis ikke B.T. havde dækket det så grundigt.«

Bettina Jensen nægter sig skyldig.