Der vil være landesorg i Nordjylland efter nyheden om, at Leo Nielsen fra 'Sussi og Leo' er død, lød det fra den kendte nordjyde Sonja Bødker Christensen.

Og nyheden vækker da også ærgrelser hos den kendte investor og nordjyde fra 'Løvens Hule', Jacob Risgaard.

»Tak for musikken Leo. Du er for mig indbegrebet af det, der er ægte dansk. Ingen snobberi, bare sprede livsglæde og god energi,« skriver han i et opslag på Instagram.

I en sms til B.T. oplyser han, at han ikke kendte ægteparret Sussi og Leo Nielsen personligt, men at han blandt andet nåede at opleve dem spille på deres sted i Frederikshavn, da han også selv bor i byen.

Sussi og Leo i 2016.
Sussi og Leo i 2016. Foto: Bax Lindhardt
Vis mere

»Man kunne tydeligt mærke, at du aldrig glemte, hvad du faldt for ved Sussi i 9. klasse, og magien var der HVER gang på scenen. Du er nu gået i forvejen og underholder med sikkerhed, til vi andre kommer,« lyder det videre i Instagram-opslaget fra Jacob Risgaard.

Leo Nielsens død har dog berørt andre end nordjyderne. Mange danskere har stiftet bekendtskab med den kendte duo.

En af dem er folketingsmedlem Pia Kjærsgaard (DF), der blandt andet har set og hørt dem, da de spillede på det legendariske spillested 'Skansen' i Skagen.

»Det var i deres allerbedste tid. Og det er sådan noget, man aldrig glemmer. For det var virkelig morsomt. Og stopfyldt med mennesker. Helt typisk som det var dengang.«

Jacob Risgaard bor i Frederikshavn.
Jacob Risgaard bor i Frederikshavn. Foto: DR/Løvens hule
Vis mere

»Jeg husker stemningen og glæden og bad om en øl, fordi man ikke kunne komme hen til baren, så spadserede den hen over hovedet på folk,« siger Pia Kjærsgaard og tilføjer:

»Det var hyggeligt altid og en glad periode. Det var bestemt ikke dagens traumatiske ting, der blev sunget om. Det var glæde hele vejen igennem.«

Sussi og Leo er ofte blevet kritiseret for, at deres musik ikke var særlig god. Men det giver Pia Kjærsgaard ikke meget for.

»Der var et kæmpe publikum, og så skal man lade være med snobberiet. Det led de i hvert fald ikke selv af, og det skulle man heller ikke selv lide af, hvis man skulle opleve dem«, siger hun og tilføjer, at Sussi og Leo handlede om noget andet end god musik.

Pia Kjærsgaard.
Pia Kjærsgaard. Foto: Liselotte Sabroe
Vis mere

»Man skulle opleve glæden og humøret og synge med på sangene. Man kunne dem alle sammen«, lyder det fra Pia Kjærsgaard, der er ærgrer sig over, at duoen nu slutter med Leos død.

»Jeg har selvfølgelig dyb sympati og medfølelse med hende (Sussi, red.),« lyder det fra Pia Kjærsgaard.

Leo Nielsen sov ind natten til lørdag efter længere tids sygdom. Han blev 67 år.