Helle Thorning-Schmidt er venner med skuespiller Paprika Steen. De to har været veninder, siden de for 10 år siden trænede i det samme fitnesscenter.

Hun kender radioværten Sara Bro, der i november inviterede den tidligere statsminister som gæst i 'Vild med dans'-studiet.

På Instagram poserer hun med rapperen Tessa, mens tv-værterne Sofie Linde, Lisbeth Østergaard og Hans Pilgaard og danseren Silas Holst er blandt dem, der jævnligt kommenterer på hendes opslag med for eksempel hjerte emojis.

Helle Thorning-Schmidt har mange venner.

»Jeg sætter pris på i en moden alder også at have fået tid til at få nye venner,« siger den 54-årige Helle Thorning-Schmidt.

»Jeg er interesseret i andre verdener end min egen. Folk, der har startet egen virksomhed, er kunstnere eller noget helt andet end mig. Nogle kender jeg mere fra Instagram end fra real life, men jeg kommer mange steder og støder på andre mennesker, der er offentlige og deltager i tv- og radioprogrammer.«

Måske har hun mere til fælles med mange af dem, end man lige skulle tro. For som barn var Helle Thorning-Schmidt en entusiastisk sanger og danser.

»Jeg lavede musical i gymnasiet og sang godt dengang. Jeg skulle jo nok have været musicalstjerne,« siger hun med et grin.

Hun er ikke typen, der fortryder sine valg:

»Havde jeg villet det rigtigt meget, var jeg vel gået efter det. Men jeg havde nok en fornemmelse af, at talentet ikke rigtigt holdt.«

Ingen tvivl om, at Helle Thorning-Schmidt er et socialt menneske, der knytter bånd i mange sammenhænge. Men hvor er vennerne fra Socialdemokratiet og Christiansborg?

Bliver man ikke venner i politik?

»Jeg gjorde ikke så meget. Der er nogle, jeg rigtigt godt kan lide, og jeg ser selvfølgelig også stadig nogen fra tiden på Christiansborg privat.«

Men som hun tidligere har sagt til Kristeligt Dagblad:

»Man skal ikke gå ind i politik for at få venner. Jeg tror, Churchill har sagt, at hvis du vil have en ven i politik, så anskaf dig en hund. Man skal gå ind i politik for at få kolleger, som man kan arbejde sammen med for en sag.«

Hun har haft mange gode kollegaer, men da hun i 2015 overdrog Statsministeriet til Lars Løkke Rasmussen, valgte hun helt at trække sig fra den politiske manege. Det gjorde hun blandt andet for at hjælpe Mette Frederiksen.

Tidligere statsminister Helle Thorning-Schmidt. Fra 2016 og indtil udgangen af maj 2019 var Thorning-Schmidt direktør for Save the Children International med hovedsæde i London.
Tidligere statsminister Helle Thorning-Schmidt. Fra 2016 og indtil udgangen af maj 2019 var Thorning-Schmidt direktør for Save the Children International med hovedsæde i London. Foto: Bax Lindhardt
Vis mere

Da Helle Thorning-Schmidt selv blev leder af Socialdemokratiet og senere statsminister, var der for mange, der ville blande sig.

»Nogle gange ser jeg for mig et billede af Ritt, Poul, Mogens og Svend, da han var i live, som sad på bagsædet og havde gode råd til, hvordan jeg skulle styre butikken. Jeg kan ikke sige, at jeg synes, det var hjælpsomt,« siger hun, der valgte at spare sin efterfølger for samme oplevelse.

Sine allerbedste venner finder Helle Thorning-Schmidt blandt dem, der ikke er i offentlighedens søgelys.

»Jeg har været så heldig (og lidt dygtig) at samle tætte venner op alle de steder, jeg har været – i folkeskolen, gymnasiet, universitetet og på forskellige arbejdspladser.«

Paprika Steen og Helle Thorning-Schmidt ved gallapremieren på komedien 'Retfærdighedens ryttere' i november 2020. Foto: Emil Helms/Ritzau Scanpix.
Paprika Steen og Helle Thorning-Schmidt ved gallapremieren på komedien 'Retfærdighedens ryttere' i november 2020. Foto: Emil Helms/Ritzau Scanpix. Foto: Emil Helms
Vis mere

»Mine tætte venner betyder alt for mig.«

Hun blander dem gerne på kryds og tværs og samler vennegrupper, hun håber 'vil holde livet ud'.

For Helle Thorning-Schmidt er det en gave at få nye indtryk og kunne vælge de mennesker til, der inspirerer hende:

»Nu har jeg mulighed for udelukkende at være sammen med mennesker, som giver mig energi. Som udvider min horisont og sætter mine tanker i gang.«