Onsdag rettede tidligere statsminister Helle Thorning-Schmidt på Instagram kritik af mediernes dækning af den omstridte 'MeToo: Sexisme bag skærmen'-dokumentar om en sexistisk kultur på TV 2.

Da B.T. mødte Helle Thorning-Schmidt ved gallapremieren på 'House of Gucci' onsdag aften, bad vi hende uddybe den kritik.

»Jeg synes jo, det ville være naturligt, når der er en navngiven person, som er chefredaktør på B.T., at man havde forsøgt at få en udtalelse til kamera eller til bånd fra den person,« lyder det fra Helle Thorning-Schmidt på den røde løber.

»Hvis det ikke var så alvorligt, ville det faktisk være halvkomisk, at man ikke kan finde sin egen chefredaktør. Jeg synes, at B.T. og Ekstra Bladet og alle andre medier bør passe deres arbejde og gå lige så hårdt til mediecheferne, som de ville have gjort til for eksempel en politiker,« siger den tidligere statsminister.

Michael Dyrby, ansvarshavende chefredaktør på B.T.
Michael Dyrby, ansvarshavende chefredaktør på B.T. Foto: Bax Lindhardt
Vis mere

Michael Dyrby er i 'MeToo: Sexisme bag skærmen'-dokumentaren samt over for B.T. og andre medier endnu kun gået med til at svare skriftligt på udvalgte spørgsmål.

Helle Thorning-Schmidt mener derimod, at chefredaktøren bør stilles til ansvar i højere grad, men hun afviser at svare på, hvad hun mener, der bør være af konsekvenser.

»Det er ikke min opgave. Jeg opfordrer medierne til at være på samme måde over for en af mediecheferne, som de ville have været over for politikerne. Og jeg kender det godt nok til at kunne sige, at hvis det havde været en af politikerne, så var man gået langt, langt hårdere til dem,« lyder svaret, førend hun indvender:

»Vi har jo også set eksempler på politikere, som måtte gå fra deres poster på baggrund af mindre forseelser.«

Michael Dyrby var en del af ledelsen på TV 2 fra 2002 til 2015, hvor han var nyhedschef og nyhedsdirektør.

Efter en periode som selvstændig har han siden 2018 været ansvarshavende chefredaktør på B.T.

»Vi har set den her dokumentar, hvor der kommer nogle uhyrlige ting frem, og hvor der er tale om en kultur, men der har jo også været nogle kulturbærere på det, og derfor synes jeg, det er interessant at høre dem, der er gået videre til vigtige poster, hvad de har at sige om den her sag,« understreger Helle Thorning-Schmidt.

»Jeg synes, B.T. skylder at få svar fra deres egen chefredaktør, og jeg synes, det er nærmest pinligt og en lille smule komisk, at man ikke kan få en kommentar fra sin egen chefredaktør.«

Tidligere statsminister Helle Thorning-Schmidt med datteren Milo til gallapremiere på 'House of Gucci' i Imperial onsdag 1. december, hvor B.T. talte med hende.
Tidligere statsminister Helle Thorning-Schmidt med datteren Milo til gallapremiere på 'House of Gucci' i Imperial onsdag 1. december, hvor B.T. talte med hende. Foto: Kasper Løjtved / Byrd
Vis mere

Det har i forbindelse med Helle Thorning-Schmidts kritik fortsat ikke været muligt for B.T. at få en kommentar fra Michael Dyrby.

Vi ville gerne have spurgt ham om, hvorfor han afviser at kommentere sagen til bånd eller video, selv over for sit eget medie, om han anerkender, at det stiller B.T. i et dårligt lys, at man ikke kan få svar fra sin egen chefredaktør, samt om han i netop den rolle ikke har et ansvar for at kommentere sager, der involverer ham, når han kræver det af andre kilder.