Lady Gagas medvirken i Oprah Wnifreys 'The Me You Can't See'-dokumentarserie har mildest talt fået en masse omtale.

Og den britiske journalist Lucy Mangan er en af dem, der har reageret på dokumentarudsendelsen.

Hun begræder hitmagerens traumatiske oplevelse, men samtidig mener hun, at interviewet mangler substans. Det skriver hun i en anmeldelse i The Guardian.

»Hvert bidrag er med til at forme og legimitere debatten, men dokumentarserien er til for at styrke det mentale helbred i samfundet. Man gør intet for at adressere, hvordan 'almindelige' mennesker kan opnå den sundhed, når ventelisterne til de tjenester, de har brug for, strækker sig til det uendelige, og finansieringen til dem er skåret til benet,« skriver Mangan i sin vurdering af interviewet.

'The Me You Can't See' er en dokumentarserie i fem afsnit af prins Harry og Oprah Winfrey på Apple TV+, hvor hvert afsnit har en hovedperson, der fortæller om sine egne udfordringer med psykisk sygdom. I første afsnit er det Lady Gaga, i sidste afsnit er det prins Harry selv, der er i fokus.
'The Me You Can't See' er en dokumentarserie i fem afsnit af prins Harry og Oprah Winfrey på Apple TV+, hvor hvert afsnit har en hovedperson, der fortæller om sine egne udfordringer med psykisk sygdom. I første afsnit er det Lady Gaga, i sidste afsnit er det prins Harry selv, der er i fokus. Foto: PR
Vis mere

Den traumatiske oplevelse, som Lady Gaga åbnede sløret for i 'The Me You Can't See'-udsendelsen, var, da hun som 19-årig blev gravid, efter en unavngiven musikproducer havde voldtaget hende.

»En producer sagde til mig: 'Tag dit tøj af!', og jeg sagde nej, og jeg smuttede, og de fortalte mig, at de ville brænde al min musik. Og de stoppede ikke. De stoppede ikke med at spørge mig, og jeg frøs bare, og jeg husker det ikke engang,« fortalte den 35-årige sangerinde med det borgerlige navn Stefani Germanotta i interviewet.

Det var først flere år efter overgrebet, at hun oplevede »en total psykotisk nedsmeltning«, forklarede hun i dokumentaren.

Det skete, da hun efter flere besøg på hospitalet grundet smerter til sidst blev sendt til en psykiater.

Lady Gaga kæmper med tårerne i prins Harry og Oprah Winfreys dokumentarserie, 'The Me You Can't See', der har fået premiere i dag fredag på Apple TV+.
Lady Gaga kæmper med tårerne i prins Harry og Oprah Winfreys dokumentarserie, 'The Me You Can't See', der har fået premiere i dag fredag på Apple TV+. Foto: Apple TV+
Vis mere

Her fandt hun ud af, at traumet efter overgrebet havde manifesteret sig voldsomt og fysisk i hende, fordi hun havde skubbet det fra sig.

»Jeg kunne ikke mærke min egen krop. Først mærkede jeg en gennemgribende smerte, så følte jeg mig følelsesløs, og så var jeg syg i uger og uger og uger efter,« forklarede Lady Gaga.