»Ingen sum penge vil gøre sagsøgerne hele igen, og ingen sum penge kan redde de tabte menneskeliv. Men det kan hjælpe og gøre lidt op med skaderne og tabene, som sagsøgerne går gennem.«

Sådan lyder det fra advokat Tony Buzbee, der skal repræsentere mere end 125 personer, som sagsøger rapperen Travis Scott og Live Nation, som afholdt den katastrofale koncert 5. november i Houston, hvor 10 personer blev mast ihjel under koncerten.

Travis Scott og Live Nation er blevet sagsøgt for i alt 750 millioner dollar, hvad der svarer til lige knap fem milliarder kroner. Det skriver TMZ.

Tony Buzbee mener, at koncertarrangørerne bag Astroworld-festivalen ikke planlagde koncerten ordentligt, og at sikkerhedspersonalet ikke var ordentligt klædt på til at tage opgaven.

Umiddelbart efter koncerten blev alle festivalgængere tilbudt at få pengene tilbage for deres billetter og tilbudt krisehjælp hos psykologer.

Foto: Amy Harris
Vis mere

»At de sagsøgte kun tilbød refusion til festivalgængerne, var et grotesk forsøg på at begrænse deres ansvar,« fortæller TMZ, at der står i søgsmålet.

Tidligere i november oplyste TMZ, at flere havde sagsøgt Travis Scott, Live Nation og Drake, der også var en del af koncerten, for uagtsomhed.

Her påstod flere, at der skulle have været slået ned på Travis Scott før, da han har en historik med, at folk kommer til skade ved hans koncerter.

Kilder tæt på Travis Scott har fortalt, at den 30-årige rapper ikke anede, hvad der foregik blandt publikum, da han stod på scenen, og han først fik det at vide ved en efterfest.

Senest er det kommet frem, at en niårig dreng døde efter, han blev tabt fra sin fars skuldre under koncerten.

Andre læser også