Det er i år 10 år siden, at Rasmus Seebach tog sin berømte far på ordet, begyndte at synge og med debutsinglen 'Engel' hurtigt blev 'hele Danmarks Ralle'.

I tredje og sidste del af dette store jubilæumsinterview fortæller han gennem konkrete nedslag i sit liv om de seneste års største oplevelser.

Om at finde den store kærlighed, få kronprinsesse Mary som borddame og drikke bajere hele natten med Kim Larsen.

Vi skruer tiden tilbage til 2013.

4. april 2013: Rasmus Seebach er forelsket
Efter flere år som omflakkende natteravn viser Rasmus Seebach i foråret 2013 stolt sin nye kæreste, jurastudinen Julie Teglhus, frem for resten af verden.

Popkongen er smaskforelsket, hvilket også kan høres på hans tredje album, 'Ingen kan love dig i morgen', der udkommer et halvt år efter med hit som 'Øde ø', 'I min T-shirt' og 'Sandstorm', der åbner albummet med linjen 'Du ved det nok ikke endnu, men vi to bliver gift en dag'.

»De kærester, jeg havde i de år, havde nok ikke været så seriøse. Pludselig var det vigtigt at sige, at det er sådan, det altså er nu. Man glædede sig næsten til at dele det med hele landet,« fortæller Rasmus Seebach med et smil.

»Jeg havde (på det tidspunkt, red.) helt klart brug for at slappe lidt af og få en tryg base. At kunne vågne op med nogen, som man ved har ens ryg og vil en det bedste. Det har jeg kunnet mærke fra starten med Julie.«

Rasmus Seebach og kæresten Julie.
Rasmus Seebach og kæresten Julie. Foto: Scanpix
Vis mere

11. september 2015: Ny Seebach-rekord
Rasmus Seebach er ikke kun kongen af cd-salg, han er også et hit på internettet, og da han udgiver singlen 'Uanset' som forløber for sit fjerde album, kan man se det på verdensplan.

Sangen slår dansk Spotify-rekord med 122.000 afspilninger på første døgn, hvilket samtidig giver en ottendeplads på den globale Viral Chart.

15. marts 2016: Får kronprinsesse Mary som borddame
Dronning Margrethe inviterer til kulturbal på Christiansborg, og her får Rasmus Seebach æren af at sidde ved siden af kronprinsesse Mary.

»Det var første gang, jeg prøvede at være til bal hos Dronningen, og så var det jo sjovt at få Mary som borddame. Det var skidehyggeligt, men det var faktisk først, da jeg kom hjem, at det gik op for mig, hvad jeg lige havde oplevet de sidste fire timer,« fortæller Rasmus Seebach og tilføjer:

»Jeg bød ikke Mary op til dans, nej, haha. Det gør man ikke. Men det er virkelig noget, jeg mindes med glæde.«

Rasmus Seebach hilser på dronning Margrethe da han i 2016 er inviteret til kulturbal på Christiansborg slot.
Rasmus Seebach hilser på dronning Margrethe da han i 2016 er inviteret til kulturbal på Christiansborg slot. Foto: Mathias Løvgreen Bojesen
Vis mere

Sommeren 2017: Grøn som nybagt far
Rasmus Seebach bliver i starten af året far for første gang, og kærligheden til sønnen Holger afspejles på det efterfølgende femte album, 'Før vi mødte dig', der traditionen tro stryger direkte ind som nummer et på hitlisterne.

Inden da tager Rasmus Seebach på sommerturné med Grøn-karavenen. Og det var tiltrængt, husker han tilbage.

»Når man får det her fantastiske barn, finder man ud af, at det også er vigtigt at huske at hygge sig med drengene og få en oplevelse af, at der også er noget andet end bleer. Så kommer man hjem igen med fornyet energi.«

29. september 2017: Syret musicaloplevelse
Danskerne kan stadig ikke få nok af familien Seebach og strømmer til Fredericia Teaters 'Seebach'-musical, der på en sæson sælger 190.000 billetter.

»Det er syret. De gange, vi har været inde og se den, har jeg tænkt, at det må være en af de mærkeligste situationer, et menneske kan sidde i. Være i en fyldt sal, der ser et liv udspille sig på scenen, og så sidde i midten og være historien,« fortæller Rasmus Seebach og tilføjer:

»Men mest af alt er det jo en kæmpe ære, og musicalen er så flot udført.«

Rasmus Seebach sammen med Joakim Tranberg, der spillede Rasmus Seebach i den populære 'Seebach'-musical.
Rasmus Seebach sammen med Joakim Tranberg, der spillede Rasmus Seebach i den populære 'Seebach'-musical. Foto: Fredericia Teater/Søren Malmose
Vis mere

30. september 2018: Kim Larsen dør
Sidste år mister Danmark sin store nationalskjald. Rasmus Seebach skriver 'tak for musikken' på sin Instagram-profil. Han har et særligt forhold til den gamle hankat.

»Kim Larsen og min far fik drukket nogle bajere i gamle dage. Jeg drak selv nogle øl med ham engang på hans værtshus i Odense, hvor han fortalte røverhistorier om min far. Jeg var kæmpe fan,« smiler Rasmus Seebach, der har haft Kim Larsens søn Hjalmer med på turné.

»Han er pissesød og fortjener al den medvind, han kan få. Min lillesøster arbejder med ham her på pladeselskabet, så det er lidt en familieting.«

4. november 2019: 10-års jubilæum – hvad så nu?
Rasmus Seebach markerer i denne uge sit 10-års jubilæum med en 'greatest hits'-opsamling og et minialbum med fem nye sange, hvor han siger tak til alle, der har lyttet med.

Hvad så nu?

»Jeg ville nok holde lille en pause og skal da også hænge mere ud med familien, men jeg er allerede i gang med at skrive en ny sang. Jeg kan ikke lade være,« griner Rasmus Seebach.

»Det er så skørt at tænke på alt, hvad der er sket. Det er gået vildt stærkt, og derfor synes jeg, det er vigtigt at stoppe op og sige tak til alle de fantastiske mennesker, der har været med fra starten.«

Er der noget, du ville have gjort anderledes?

»Nej, det er der faktisk ikke. Måske skulle jeg blive bedre til at give sange videre til andre, men tit, når jeg kommer på en god ide, så bliver jeg lidt nærig og tager den selv, haha.«

Fik du læst de to første kapitler i B.T.s store Rasmus Seebach-interview? Om dengang han blandt andet var børneskuespiller, samarbejdede med Selena Gomez og kickstartede karrieren med hjælp fra Whitney Houston. Læs første del HER og anden del HER.

Rasmus Seebach anno 2019.
Rasmus Seebach anno 2019. Foto: Nicolas Tobias Følsgaard
Vis mere