I 2009 skrev Rasmus Seebach musikhistorie med debutalbummet 'Rasmus Seebach', der lagde kimen til 10 års hitliste-dominans.

I anden del af dette store jubilæums-interview fortæller Rasmus Seebach gennem konkrete nedslag i sit liv om de første år efter gennembruddet.

Om den nye fokus på privatlivet, et overraskende Selena Gomez-samarbejde og en sjov 30-års fødselsdag.

Vi skruer tiden tilbage til 2009...

Januar 2009: Anbefaler at skjule berømt efternavn
I begyndelsen af 2009 lægger Rasmus Seebach 'Engel' op på hjemmesiden Myspace, men der skal gå et halvt år, før Danmark bliver ramt af Seebach-feber.

Indtil da skal han finde sin nye plads i musikbranchen som sanger efter 10 år i baggrunden som sangskriver, og ikke alle ser det som en fordel, at han er Tommy Seebachs søn.

»Der var nogle pladeselskabsfolk undervejs, der syntes, at jeg skulle skrue ned for hele Seebach-tingen og lade det vokse af sig selv,« fortæller Rasmus Seebach.

»Men jeg hedder jo Seebach og er stolt af mit efternavn. Hvis folk spurgte ind til det, var det bare en del af pakken. Jeg ville gerne stå ved, at Tommy Seebach var min far, og at jeg savnede ham rigtig meget. Så håbede jeg bare, at de også kunne lide min musik.«

Rasmus Seebach i sit studie i 2009.
Rasmus Seebach i sit studie i 2009. Foto: Niels Ahlmann Olesen
Vis mere

Han fandt i pladeselskabsfolkene Nicolaj Bundesen og Christian Møller fra selskabet Artpeople to ildsjæle, der troede på projektet, og hen over sommeren kunne de sammen følge 'Engel' kæmpe med Medinas nummer 'Velkommen til Medina' om de øverste pladser på hitlisterne.

»Det var en helt ny verden. Jeg kan huske, hvor meget jeg var oppe at køre, da de første kommentarer dukkede op på Myspace. Det var så vildt at få respons fra folk, jeg ikke kendte,« griner Rasmus Seebach.

28. marts 2010: 30-års fødselsdag i indre by
Efter 'Engel' cementerer Rasmus Seebach sin status som Danmarks nye popkonge med sange som 'Glad igen', 'Lidt i fem' og ikke mindst 'Den jeg er', hyldesten til faderen Tommy.

Det er derfor en Rasmus Seebach i topform, der i foråret 2010 fejrer 30-års fødselsdag i København.

»Det var sjovt. Jeg holdt fest på noget, der hedder Kostbar i Gothersgade. Folk kunne bare komme, der var fri bar og sjov og ballade. Det var en rigtig provinsfest med masser af Mokaï og Cultshaker. Det var skideskægt,« mindes Rasmus Seebach.

I samme periode modtager han priser ved både P3 Guld og Zulu Awards, så der er masser at fejre.

21. september 2010: Skriver sang til Selena Gomez
Nogenlunde samtidig med, at Rasmus Seebachs debutalbum slår Kim Larsens 26 år gamle rekord for flest uger i træk som nummer et på den danske albumhitliste, har han pludselig en sang med på den amerikanske verdensstjerne Selena Gomez' album, der går guld i USA.

»Det var noget, jeg havde lavet med Jonas Jeberg (dansk sangskriver, red.) før det andet, og pludselig var det nået hele vejen til Selena. Det var sjovt dengang, men i dag er det jo nærmest endnu vildere, så stor som hun er blevet,« fortæller Rasmus Seebach.

»Jeg var i L.A. for nogle år siden og arbejde. Hvis du derovre siger, at du har en sang med på et Selena Gomez-album, så åbner alle døre. Det havde jeg så helt glemt, da jeg var der,« griner han og tilføjer, at han aldrig har mødt Selena Gomez, men at hans bror fik arrangeret et møde til sin datter, da hun spillede i Danmark.

Hør Rasmus Seebachs Selena Gomez'-nummer 'Ghost of You' her:

4. maj 2011: ‘Har du en kæreste?’
Med de stigende salgstal øges interessen også for Rasmus Seebachs privatliv, og han sættes i en længere periode blandt andet i forbindelse med skuespilleren Julie Zangenberg.

»Det havde jeg ikke prøvet før. Eller jo, jeg vidste jo godt fra min far, at der var nogle regler, som jeg har lært at spille efter, men det kom alligevel bag på mig, at der var alt andet end musikken, der fyldte.«

I den periode måtte han leve med at få de samme spørgsmål om kærlighed igen og igen, når han mødte op på den røde løber.

»Jeg fik lært at sige nej,« griner Rasmus Seebach, der i de første mange år officielt ikke havde en kæreste og holdt sig til forklaringen: 'Der er desværre ikke tid lige nu', når han blev spurgt.

Rasmus Seebach ved MTV-fest i 2012.
Rasmus Seebach ved MTV-fest i 2012. Foto: Martin Sylvest Andersen/Ritzau Scanpix
Vis mere

En enkelt gang kunne han ikke dy sig og lavede sjov med Se og Hør, da han ankom til landskamp i Parken med sin lillesøster under armen.

»Ja, det er så min kæreste. Haha, nej, det er jo min dejlige søster,« jokede den eftertragtede popkonge.

Sommeren 2011: Engelsk oversættelse droppes
Sverige og Norge tager Rasmus Seebach til sig, og da der pludselig også er efterspørgsel fra Tyskland om en engelsk oversættelse af de danske hit, giver han det et skud. Tyskerne er især glade for 'Natteravn', men mister så interessen.

»Det sker tit, at hvis de større selskaber ser, at noget rører på sig, så bliver man signet. Men så fik de fokus på noget andet, og så tænkte vi, at det alligevel var sjovere at bruge energi på et nyt dansk album,« fortæller Rasmus Seebach.

17. oktober 2011: Rasmus Seebach gør det igen
I efteråret 2011 udsender Rasmus Seebach uden slinger i valsen sit andet album og sælger i første uge dobbelt så meget som Thomas Helmig, Nik & Jay og resten af Top 100 til sammen.

Han er blevet en institution, de laver Rasmus Seebach-temaaftener i 'X Factor', og han indspiller duet med 80'er-ikonet Lionel Richie.

»Jeg har aldrig følt et udvendigt pres. Det er klart, når du laver så stor en succes, der også bliver en god forretning for andre, skaber det visse forventninger, men det har aldrig begrænset mig,« fortæller Rasmus Seebach.

Læs i næste kapitel af B.T.s store Rasmus Seebach-interview om, da han fandt sin store kærlighed, fik kronprinsesse Mary som borddame og drak bajere hele natten med Kim Larsen.

Pressemøde med Lionel Richie og Rasmus Seebach
Pressemøde med Lionel Richie og Rasmus Seebach Foto: Claus Bech
Vis mere