Mange af landets festivaler har ikke fået klarhed over fremtiden.

Roskilde Festival, Jelling Musikfestival og Smukfest er bare nogen af dem, som mangler klarhed omkring genåbning og corona. Og det går nu ud over internationale artister, som må aflyse.

Smukfest-hovednavnet Herbie Hancock, som er en amerikanske jazzmand og pianist, har aflyst sin optræden. Det skriver Smukfest i en pressemeddelelse ifølge Politiken.

»Det er ikke unormalt, at en kunstner af forskellige årsager må aflyse en festivaltour – det har vi oplevet før. Årsagen nu er corona, der, som vi alle ved, har forårsaget en del udfordringer, og derfor var vi også forberedte på, at der ville komme aflysninger fra specielt internationale artister,« siger talsmand Søren Eskildsen.

(ARKIV) Modern music icon Herbie Hancock performs at the 65th edition of the Newport Jazz Festival in Newport, Rhode Island, August 2, 2019. Søndag den 12. april 2020 fylder Amerikansk musiker og komponist Herbie Hancock 80 år. (Foto: EVA HAMBACH/Ritzau Scanpix)
(ARKIV) Modern music icon Herbie Hancock performs at the 65th edition of the Newport Jazz Festival in Newport, Rhode Island, August 2, 2019. Søndag den 12. april 2020 fylder Amerikansk musiker og komponist Herbie Hancock 80 år. (Foto: EVA HAMBACH/Ritzau Scanpix) Foto: EVA HAMBACH
Vis mere

Og det var ellers noget, som arrangørerne havde glædet sig til skulle spille.

»Vi er særdeles stolte over at kunne præsentere den mangesidede, nysgerrige og stilskabende jazzmand og pianist, komponist og producer Herbie Hancock,« lyder det i beskrivelsen af den 14-dobbelte Grammy-vinder.

Det er ikke kun Smukfest, som ikke ved, hvad der kommer til at ske med de udenlandske navne.

For ikke lang tid siden udtalte Roskilde Festivals sikkerhedschef, Morten Therkildsen, at festivalen regner med at måtte aflyse og udskifte 20 til 25 procent af navnene på plakaten på grund af usikkerheden omkring rejser i Europa på grund af corona.

Og det er netop gældende for mange festivaler i Danmark.

»Vi planlægger med yderste forsigtighed, og vi har ikke indgået kontrakter med nogen endnu. På det her tidspunkt sidste år var alt planlagt. For hver dag der går, bliver muligheden for festival bare mindre. Det er frustrerende, at vi står midt i limbo,« lyder det fra festivallederen for Jelling Musikfestival, Lars Charlie Mortensen, til B.T.