Som publikum til Danish Music Awards lignede det lidt, at Mø var blevet ramt af en efterårsforkølelse.

Snøftende tog den 31-årige sangerinde torsdag aften imod prisen for årets danske sangskriver ved det store musikshow i K.B. Hallen, men det viste sig, at hun slet ikke var syg.

»Jeg ved ikke, hvad der skete,« fortalte Mø med et smil efter showet.

»Da Pernille (Rosendahl, red.) begyndte at snakke, var jeg helt 'åh nej, er det mig'. Så blev jeg bare super følsom og begyndte at tude,« fortæller hun om det overvældende øjeblik, hvor hun altså fik overraket statuetten af sin kollega Pernille Rosendahl.

»Jeg blev bare så rørt, da jeg fik at vide, at jeg havde vundet. Det er første gang i seks år, at jeg tager en pause fra turné, så nu kan det ligesom synke ind, alt hvad der er sket i løbet af årene. At vinde den her pris i aften gjorde mig bare helt vildt glad,« tilføjede hun om prisen, som hun fik for sit seneste album 'Forever Neverland'.

Mø har tidligere fortalt, hvordan har kæmpet med at skulle leve op til verdenshittet 'Lean On'. Hvordan sangene ikke kom på samme måde, og at det derfor var en kæmpe forløsning, da hun sidste efterår kunne udsende sit seneste - nu prisvindende - album.

»Ja, derfor er det ekstra fantastisk i aften, og jeg er så taknemmelig. Jeg er helt overvældet.«

Siden Mø som nævnt slog igennem på den helt store internationale scene med verdenshittet 'Lean on' tilbage i 2015, har hun ikke haft mange rolige timer.

Mø til DMA 2019.
Mø til DMA 2019. Foto: Torben Christensen
Vis mere

Det får hun rettet op på nu, hvor hun altså holder pause fra turnélivet hjemme i Danmark. Hun kan derfor ikke sige så meget om, hvornår vi næste gang hører nyt fra Mø-fronten.

»Lige nu sidder jeg bare mest for mig selv ved et klaver og arbejder. Lige får ro på og finder tilbage i mig selv. Det er rigtig godt til mig.«

Mø vandt 'Årets sangskriver'-prisen over blandt andet Søren Huss og The Minds of 99.

Danish Music Awards 2019 kan ses søndag aften på TV2.