MØ har de seneste år turneret verden rundt og været et stort navn på store udenlandske festivaler.

Derfor var hun også noget så sjældent som et stort internationalt, kvindeligt dansk navn som headliner på Roskilde Festival. Og det gik fremragende.

MØ havde linet et ekstra liret show op til sit hjemmepublikum.

Det beviste hun allerede ved første nummer. Mens alles øjne var rettet mod Orange Scene, da MØ's vokal første gang lød fra højttalerne, viste en lyskegle og storskærmene, at MØ befandt sig midt ude blandt publikum.

Da det efter et stykke tid gik op for de mange foran Orange, hvad der skete, blev den danske verdensstjerne mødt af stor jubel.

Og det var et tema for resten af koncerten.

MØ brugte næsten mere tid ude blandt det danske publikum på Roskilde Festival, som helt åbenlyst betyder meget for hende.

Det er MØ's fjerde gang på Roskilde Festival og anden gang som headliner på Orange.

Mø på Orange Scene under Roskilde Festival torsdag den 4. juli 2019. (Foto: Torben Christensen/Ritzau Scanpix)
Mø på Orange Scene under Roskilde Festival torsdag den 4. juli 2019. (Foto: Torben Christensen/Ritzau Scanpix) Foto: Torben Christensen
Vis mere

Mere end en gang virkede hun tæt på tårer, når hun skulle redegøre for sine følelser, som hang helt uden på tøjet, når hun leverede sine mange hit i en setliste, der var specialdesignet til dagens anledning.

Efter undertegnede var vidne til Bob Dylans personløse performance onsdag, var det nærmest en befrielse at opleve en musiker, der også ville give noget tilbage til publikum.

Og det gjorde hun med nærvær, indlevelse og en kraftudladning af energi, mens hun leverede store hit som 'Pilgrim', 'Kamikaze', 'Blur', Major Lazer-megahittet 'Lean on' og sidst, men ikke mindst 'Final Song'.

Sidstnævnte nummer fik publikum til at skråle med, som det var sket flere gange under koncerten.

Hvor er det dog skønt, at vi i Danmark kan prale af, at MØ er vores.

Koncerten torsdag aften kan nemt komme til at stå tilbage som en milepæl i både Roskilde Festvals og dansk musiks historie.

For hvornår har en dansk, kvindelig verdensstjerne sidst lagt Orange Scene ned? Formentlig aldrig før.

Det var på næsten alle måder fremragende. Og MØ beviste, hvorfor hun ikke kun er en stjerne herhjemme.