Den succesfulde popsanger erkender, at han har brugt al for meget tid på mobiltelefonen.

'Før jeg erkendte mit overforbrug, brugte jeg fire-seks timer om dagen på min smartphone, hvor langt størstedelen af det, jeg foretog mig, var et indtag af tomme digitale kalorier, der med tiden gjorde mig mere og mere ufokuseret og fraværende i mit eget liv. 20-25 minutter af hver af alle mine vågne timer brugte jeg hver dag.'

Sådan lyder det blandt andet i et læserbrev, som er bragt i Århus Stiftstidende.

Her afslører den 34-årige hitmager også, at han i 342 dage har været 'digital afholdsmand'.

Foto: Thomas Freitag/Ritzau Scanpix
Vis mere

Talrige gange tjekkede han Facebook, læste nyheder, spillede Wordfeud og brugte Snapchat og Instagram - men fik egentlig ikke det store ud af det.

Det endte med at gå ud over hans nattesøvn, der blev dårligere og dårligere, ligesom det også gjorde det sværere for ham at skrive sange, fordi han så ofte tjekkede mobilen.

'Jeg ved, at jeg ikke er alene,' skriver Mads Langer og anbefaler alle at installere appen Moment, der registrerer, hvor lang tid man har låst sin telefon op og dermed kan bruge skærmen. Her satte Mads Langer en daglig maksimumgrænse på to timer.

Samtidig ryddede han op i de mange apps på mobilen og slog notifikationene fra på dem, han beholdt. Det er nemlig i stilheden, magi opstår, skriver han.