Mads Langer kommer i år sjovt nok til at kæmpe imod sig selv i kampen om årets tv-julehit.

På TV 2 genudsender de ’Tvillingerne og julemanden’ fra 2013, hvor hans ’En stjerneregn af sne’ er titelmelodien, og ovre på DR1 er han derudover aktuel med den helt nye ’Tag mig med’, der er skrevet til julekalenderen ’Theo og den magiske talisman’.

Hvor hans første forsøg på et julekalender-hit her fem år senere stadig vækker genklang og julestemning og i skrivende stund er blandt Mads Langers største hits på Spotify, lyder den nye ’Tag mig med’ desværre ikke som nogen ny juleklassiker.

’Theo og den magiske talisman’ virker umiddelbart til at være en nissefri, mørk julekalender med drengen Theodor på jagt efter sin døende morfar, og i samme ombæring er ’Tag mig med’ renset for klassiske julemusik-ingredienser – bortset fra brug af ordet ’julesne’ og ’engle’.

Skuespillerne i 'Theo og den magiske Talisman'
Skuespillerne i 'Theo og den magiske Talisman' Foto: Martin Sylvest
Vis mere

Med gentagelsen af ’tag mig med, tag mig med’ lyder den sjovt nok som en opdateret semi-elektronisk 2018-udgave af Kim Larsen klassikeren ’Joanna’ dog uden popmelodien der for alvor sætter sig fast.

Mads Langers har de senere år flyttet sig med stor succes fra klassisk ”ked af det-singer-songwriting-guitar-pop” til mere glad uptempo elektronisk forelskelses-pop – inspireret af han privat har fundet sin eneste ene.

Den nye stil klæder Mads Langer der nu 34-årig gammel virker fuld af overskud og selvtillid.

Ligesom på ’En stjerneregn af sne’ skifter han fra engelsk til dansk på ’Tag mig med’, denne gang bliver det bare ærgerligt nok en anelse anonymt

Det er svært at høre det helt klare hit, og i disse Netflix-streaming-tider vil man nok være tilbøjelig til at trykke ’spring intro over’, når Mads Langers ’Tag mig med’ sætter ’Theo og den magiske talisman’ i gang.

Igen, sidste år tog jeg grueligt fejl af Burhan G og Frida Brygmanns titelsang til TV 2-julekalenderen ’Tinka’, som jeg ligeledes spåede en hurtig tur i glemslen, og den viste sig at blive et pænt hit, så hvem ved hvad familien Danmark kommer til at sige til Mads Langer.

Lyt til Mads Langers nye og gamle julekalender-sang herunder: