Det var lidt af et scoop, da Northside præsenterede den genopståede verdensstjerne The Streets til årets program. Desværre var rapperen lidt for glad for at være tilbage i Danmark.

Mike Skinner, som gemmer sig bag kunstnernavnet, var i 00’erne en af verdens mest elskede rappere med album som ’Original Pirate Material’, ’A Grand Don’t Come For Free’ og ’The Hardest Way To Make an Easy Living’.

I 2008 gav han en legendarisk koncert på Roskilde festivalens Orange Scene, men i 2011 sendte han så pludselig projektet i graven. Det var slut med hits som ’Dry Your Eyes’, ’Fit But You Know it’ og ‘When You Wasn’t Famous’.

For to år siden var pausen slut, og derfor var der torsdag aften som forventet proppet foran Northsides grønne scene, da The Streets efter 10 års pause var tilbage på dansk jord.

Men sikke en skuffelse.

Mike Skinner væltede rundt på scenen i et rodet setup, der aldrig blev rigtig godt musikalsk.

Han var en festlig fætter, der konstant skålede med publikum, drak og uddelte champagne og hoppede forbi vagterne for at bunde fadøl med de forreste. Midtvejs crawlede han tilmed helt ud i midten af menneskemængden for at drikke en kande øl, så ingen tvivl om at han var klar på fest.

Desværre foregik festen dog mest i hans eget hoved.

Der blev åbnet flere flasker boblevand og uddelt adskillige fadøl.
Der blev åbnet flere flasker boblevand og uddelt adskillige fadøl. Foto: Helle Arensbak
Vis mere

Mike Skinner sagde flere gange, at han elskede Danmark, at han var ked af at det regnede sådan og hvor glad han var for at være tilbage i det land, hvor han for ti år siden havde holdt sin bedste koncert nogensinde.

Irriterende nok gentog han også koncerten igennem, at han ’ville make love med publikum’, så han i længden fremstod som den lidt for kærlige stamgæst på den lokale bodega.

Alt for mange ”ukendte” numre, alt for dårlig mikrofonlyd, alt for mange promiller indenbords. Til sidst måtte han også undskylde, at han havde drukket lidt for meget.

Var man på Roskilde Festival og så The Streets i 2009, var 2019-udgaven noget af en skuffelse – men drikke det kan manden fra Birmingham – og mon ikke han får en festlig nat i Århus.

The Streets med forsanger Mike Skinner fester i regnen på Green Stage på Northside i Aarhus torsdag den 6. juni 2019.
The Streets med forsanger Mike Skinner fester i regnen på Green Stage på Northside i Aarhus torsdag den 6. juni 2019. Foto: Helle Arensbak
Vis mere

Andre læser også