Fredericia Teater har gennem de seneste år haft stor succes med forestillinger som 'Aladdin' og 'Shu-bi-dua The Musical', der har solgt mere end 100.000 billetter.

Men svingende billetsalg den seneste tid og den igangværende coronakrise gør, at man nu må erklære teatret konkurs.

Det oplyser Have kommunikation i en pressemeddelelse.

»Ligesom det er tilfældet for mange andre teatre rundt om i landet, har corona-situationen medført aflysninger af Fredericia Teaters fremtidige forestillinger, bl.a. musicalen 'Shu-bi-dua 2.0', der skulle have haft premiere den 20. marts 2020 i Fredericia. Det er uvist, hvornår pandemien klinger af, og dermed er det også uvist, hvornår der igen kan spilles forestillinger på Fredericia Teater,« lyder det blandt andet i pressemeddelelsen.

»De seneste uger har bestyrelsen arbejdet på højtryk for at redde teatret, men uden held. Derfor ser bestyrelsen i denne alvorlige situation ingen andre muligheder for Fredericia Teater end at indgive en konkursbegæring,« lyder det videre.

Det er dog ikke kun coronavirus, der har gjort det svært for teatret den seneste tid.

Fredericia Teater har også tidligere på året oplyst, at man stod i noget af en økonomisk krise. Forestillingerne 'Prinsen af Egypten' og Disney-musicalen 'Tarzan' solgte ikke så godt som ventet, hvilket førte til et to-cifret millionunderskud.

Siden da er det også kommet frem, at teatret har brugt for mange penge på markedsføring, lyder det i pressemeddelelsen. Forbruget var ikke godkendt af bestyrelsen, og efterfølgende har teaterchef Søren Møller opsagt sin stilling.