Lørdag aften gav rapstjernen Eminem koncert foran 55.000 tilskuere i Oslo. Efterfølgende raser flere fans over, at de ikke fik plads foran scenen.

Flere af koncertgængerne havde nemlig købt en såkaldt ‘golden circle’-billet, som skulle give adgang til at stå aller forrest ved scenen.

Her ses den scene Eminem optrådte på i Voldsløkka i Oslo. Forrest foran scenen var det såkaldte 'golden circle'-område, hvor gæster havde betalt 500 kr. ekstra for at stå.
Her ses den scene Eminem optrådte på i Voldsløkka i Oslo. Forrest foran scenen var det såkaldte 'golden circle'-område, hvor gæster havde betalt 500 kr. ekstra for at stå. Foto: Hagen, Fredrik
Vis mere

Efter koncerten klager flere fans nu over, at at de ikke blev lukket ind i den eftertragtede cirkel, men i stedet måtte stå længere tilbage i lokalet - på de almindelig ståpladser. Det skriver det norske medie Dagbladet.

‘Vi er meget skuffede’

»Vi er meget misfornøjede, og det var meget skuffende,« siger Anders Solfjeld Gjerseth, som havde købt en ‘golden circle’-billet sammen med sin kone og fire venner.

De havde givet 1.200 kr. for at komme helt tæt på superstjernen, men endte med at stå ved siden af koncertgæster med almindelige billetter til 700 kr.

Rapperen Eminem har ni succesfulde solo-albums på bagen. Han har vundet en Oscar og 15 Grammy Awards. I 2014 blev han kåret som den mest streamede kunstner nogensinde af Spotify. Han har desuden over 10 milliarder visninger på sine musikvideoer på YouTube.
Rapperen Eminem har ni succesfulde solo-albums på bagen. Han har vundet en Oscar og 15 Grammy Awards. I 2014 blev han kåret som den mest streamede kunstner nogensinde af Spotify. Han har desuden over 10 milliarder visninger på sine musikvideoer på YouTube. Foto: ANDREW KELLY
Vis mere

»Oplevelsen blev noget helt andet, end det vi ville have. Vil jeg høre Eminem, kan jeg høre ham på Spotify. Jeg ønskede, at min kone skulle opleve ham på tæt hold,« klager han.

Flere fans har klaget over arrangørerne til det norske Forbrugerråd, og Anders Solfjeld Gjerseth fortæller, at han vil tage fat i andre og sende en fælles klage til Forbrugerrådet, hvis ikke de får tilbagebetalt pengene for koncertbilletten.

Et spørgsmål om sikkerhed

Arrangørerne forklarer, at det var et spørgsmål om sikkerhed, der gjorde, at nogle koncertgæster ikke blev lukket ind i ‘golden circle’-området.

»Da området foran sikkerhedsbarrierne var fyldt, stoppede vi med at lukke folk ind. Det ser vi ikke som grundlag for at refundere billetterne,« siger Pia Leinslie, PR-ansvarlig i Atomic Soul, som arrangerede koncerten.

Onsdag spiller Eminem i Danmark. Han skal optræde på Roskilde festivals største scene - Orange Scene - som giver plads til over 100.000 tilskuere.