Frederik Vestis 2021-sæson i det internationale Formel 3-mesterskab har udviklet sig til en rutsjebanetur med masser af op- og nedture.

Efter en stærk weekend i Østrig for en måned siden, hvor han med en sejr i hovedløbet avancerede fra ottende- til andenpladsen i den samlede stilling, er han efter en skuffende weekend i Ungarn nu rutsjet ned på fjerdepladsen.

Den 19-årige dansker kvalificerede sig på en skuffende syvendeplads til hovedløbet, og i det indledende sprintløb gik det helt galt. Han blev allerede i den indledende fase overhalet af den førende i mesterskabet, Dennis Hauger. Vesti lå herefter tæt bag Hauger, da han midt i løbet måtte trille ind til siden.

»Det var en katastrofe. En lækage i det hydrauliske system betød, at jeg ikke kunne komme ud af tredje gear, og jeg måtte udgå med syv omgange tilbage,« var kommentaren fra den skuffede dansker.

Frederik Vesti er efter en skuffende weekend i Ungarn rutsjet ned på fjerdepladsen i det internationale Formel 3-mesterskab.
Frederik Vesti er efter en skuffende weekend i Ungarn rutsjet ned på fjerdepladsen i det internationale Formel 3-mesterskab. Foto: Grand Prix Photo
Vis mere

I det andet sprintløb kørte han sig frem til 16.-pladsen, og i hovedløbet, der fandt sted på regnvåd bane, blev han nummer syv. Dermed blev weekendens magre udbytte seks point, der efterlader ham på fjerdepladsen med 80 point, 72 færre end Hauger.

Den kun 18-årige nordmand er godt på vej til at vinde mesterskabet. Han vandt hovedløbet på Hungaroring, blev nummer fem i begge sprintløb og har nu scoret point i 11 af sæsonens 12 løb.

Hauger kører for Formel 3s absolutte topteam, Prema Racing. Her kørte Vesti sidste år, og Hauger forventede faktisk at blive teamkammerat med danskeren i år. Men Vesti skiftede overraskende til det franske ART Grand Prix-team, der kun sjældent er på niveau med Prema. Set i bakspejlet ligner danskerens skift fra Prema Racing til ART Grand Prix en fejl.

Hos Prema er Hauger, der er med i Red Bulls talentprogram, godt på vej til at blive Norges første Formel 1-kører.

Næste weekend af Formel 3-mesterskabet afvikles i sammenhæng med det italienske grandprix i Monza i midten af september.