Der er kun en uge til det første løb i VM-serien, og den danske stjerne Marco Sørensen skulle have været godt i gang med at teste lige nu.

Der er bare ét problem for danskeren og mange af hans konkurrenter, der befinder sig i Qatar.

Bilerne er ikke nået frem i tide på grund af kaos og fragtproblemer i Det Røde Hav.

»Vi mangler det hele. Bilen og hele lortet,« fortæller Marco Sørensen til B.T.

Marco Sørensen glæder sig til at få sparket WEC-sæsonen i gang.
Marco Sørensen glæder sig til at få sparket WEC-sæsonen i gang. Foto: Privatfoto
Vis mere

Men den tidligere verdensmester tager det hele med ro og nyder i stedet et par ekstra fridage.

Den officielle test før sæsonstarten i VM-serien for sportsvogne, WEC, er blevet udskudt til mandag og tirsdag, inden første løb næste weekend.

Bilerne og alt nødvendigt udstyr blev læsset af skibene i Jeddah i Saudi-Arabien og bliver nu i stedet fragtet til Qatar med lastbil, skriver Sportscar365.

»Det er ikke det helt optimale, men jeg vil kalde det et mindre problem, end det kunne have været. Vi får de testdage, vi skal have,« siger Aston Martin-stjernen.

Marco Sørensen har indtil videre brugt ventetiden med en cykeltur i ørkenvarmen – lige ud ad en landevej og tilbage igen.

»Jeg har kun cyklet og spist god mad. Der sker ikke så meget her i ørkenen,« fortsætter han og afslører, at han nok også skal spille lidt padeltennis med resten af teamet – og måske de andre danske stjerner.

De tæller Michael Christensen (Porsche), Mikkel Jensen (Peugeot), Nicklas Nielsen (Ferrari) og Oliver Rasmussen (Jota Porsche) i Hypercar-klassen.

Sidstnævnte skal dele bil med en legende.

Marco Sørensen kører i GT3-klassen i en Aston Martin for holdet D'Station, hvor Michelle Gatting (Lamborghini) og Mikkel O. Pedersen (Ford) er blandt konkurrenterne.

Årets højdepunkt bliver 24-timersløbet på Le Mans i juni.

Marco Sørensen har netop forlænget sin kontrakt som fabrikskører for bilgiganten Aston Martin, så han kan jagte en gylden mulighed. Læs mere om det lige HER.