Christian Rasmussen er slet ikke i tvivl.

Søndag vandt han sit fedeste trofæ indtil videre i karrieren, da han ved at vinde sin klasse i det legendariske 24-timersløb på Daytona sikrede sig et eftertragtet Rolex Daytona-ur.

Samtidig skrev det 23-årige stortalent sig ind i en meget eksklusiv klub af danskere, der har vundet Daytona – ét af motorsportens største løb.

Nu sætter han ord på den kæmpe triumf til B.T.

Christian Rasmussen, hans erfarne holdkammerat Ryan Dalziel (tv.), stortalentet Connor Zilisch og IT-milliardæren Dwight Merriman vandt Daytona 24 Hours i LMP2-klassen.
Christian Rasmussen, hans erfarne holdkammerat Ryan Dalziel (tv.), stortalentet Connor Zilisch og IT-milliardæren Dwight Merriman vandt Daytona 24 Hours i LMP2-klassen. Foto: Mika Pietrus/Era Motorsport
Vis mere

»Det er superstort, og jeg kommer i en meget lille gruppe af danskere, der har vundet løbet. En fin lille klub med nogle høje herre,« siger Christian Rasmussen, der bliver det kun femte medlem af klubben.

Den tæller de danske stjerner John Nielsen, Jan Magnussen, Michael Christensen og Marco Sørensen – og nu altså den 23-årige racerkører fra Amager.

Han er hurtig til at indrømme, at uret er det bedste trofæ, han har vundet i sin karriere. Og han vandt altså mesterskabet i Indy NXT – USAs svar på Formel 2 – i 2023.

»Det er lidt federe end en eller anden plastikpokal eller sølvtallerken. De betyder selvfølgelig også noget, men et Rolex er lige steppet over,« siger han og afslører, at der skal et par led ud af lænken, før han tager det i brug.

Christian Rasmussen og holdkammeraterne modtager urene og et trofæ.
Christian Rasmussen og holdkammeraterne modtager urene og et trofæ. Foto: Mika Pietrus/Era Motorsport
Vis mere

Det var Christian Rasmussen selv, der havde opgaven af at køre sejren helt i hus i slutningen af det 24 timer lange løb søndag aften dansk tid.

Og det var ikke uden kamp, for et andet dansk stortalent, 20-årige Malthe Jakobsen, jagtede ham tæt.

»Jeg er egentlig overrasket over, hvor afslappet jeg var til sidst,« fortæller Christian Rasmussen, der mod slutningen fik opbygget et forspring til sin landsmand, der var stort nok til, at han kunne undlade at tage chancer.

»Jeg skulle ikke være den, der smed sejren væk, så der var nerver på sidste omgang,« fortsætter Rasmussen, der i sin Daytona-debut i 2023 måtte udgå med en motor, der sprang i luften.

»Det var virkelig godt at komme tilbage og vinde og give holdet den sejr, de har fortjent og set frem til.«

Danskeren kunne efter løbet ikke bare kalde sig vinder – han var tilmed den kører i LMP2-klassen, der var hurtigst målt på gennemsnitlige omgangstider. Foran flere store navne – blandt andre den tidligere Ferrari Formel 1-stjerne Felipe Massa.

»Jeg er ved det rigtige team, og så er jeg vel en okay racerkører,« griner Rasmussen, da han skal forklare, hvordan han formåede at nå til tops på den i racerkører-kredse prestigefyldte liste.

»Det er meget cool bagefter, og det er godt til fremtidig brug, når jeg skal finde et sæde til næste år. Det giver en ret til at prale lidt.«

Christian Rasmussen kørte fra alle konkurrenterne til slut og først over målstregen på den legendariske racerbane.
Christian Rasmussen kørte fra alle konkurrenterne til slut og først over målstregen på den legendariske racerbane. Foto: Mika Pietrus/Era Motorsport
Vis mere

Udover en middag med nogle af mekanikerne på holdet Era Motorsport var der ikke meget tid til at fejre det enorme resultat.

Christian Rasmussen fløj hurtigt fra Miami og hjem til Indianapolis, inden turen gik videre til staten North Carolina, hvor utrolig vigtig forberedelse venter.

Han rykker nemlig op i Indycar-mesterskabet – populært kaldet USAs svar på Formel 1 – med Ed Carpenter Racing, hvis chef gav ham tilbuddet med et livsændrende telefonopkald.

»Det er en stor forløsning at få den chance, for det har jeg arbejdet mod i mange år. Det er kæmpestort.«

»Jeg skal præstere godt for at sikre min fremtid, så det hårde arbejde begynder nu. Jeg har en stejl læringskurve men ser frem til en spændende sæson. Det er i Indycar, jeg vil køre de næste mange år af min karriere, så jeg er vildt glad for at få muligheden,« siger han.

I Indycar bliver han konkurrent med halvdanske Josef Newgarden, der endte som samlet vinder af 24-timersløbet på Daytona. Newgardens karriere begyndte i en gokart på Falster.

Udover Christian Rasmussen var 10 andre danskere med på Daytona. Malthe Jakobsen tog andenpladsen i LMP2-klassen efter Rasmussen, mens Michael Christensen kørte sig til andenpladsen i GTD Pro-klassen.

Michelle Gatting, Anders Fjordbach, Frederik Schandorff, Marco Sørensen, Nicki Thiim, Dennis Andersen, Nicklas Nielsen og Mikkel Jensen var også med. Med blandede resultater.