Christian Lundgaard var inden sæsonstarten udset til at spille en afgørende rolle i Formel 2-mesterskabet 2021. Det kom han også til – men ikke på den måde, han og motorsports-Danmarks drømte om.

Inden årets næstsidste Formel 2-weekend på Jeddah Corniche Circuit i Saudi-Arabien kæmpede Lundgaards klassekammerater i Alpine-teamets Formel 1-akademi Oscar Piastri og Guanyu Zhou om mesterskabet.

Den kamp så ud til at blive afgjort allerede på en af de første omgange af første løb i Jeddah, da Zhou under et overhalingsforsøg ramlede ind i Lundgaard. Kineseren snurrede rundt og mistede så mange placeringer, at han skulle starte bagest i dagens andet løb.

Her vandt Piastri, mens Zhou kæmpede sig i mål på ottendepladsen. Resultaterne betyder, at Piastri nu synes omtrent sikker på mesterskabet, der afgøres med endnu et løb i Jeddah søndag og tre løb i Abu Dhabi i den kommende weekend.

Christian Lundgaard starter søndagens Formel 2-løb i Jeddah fra fjerde position. Foto: Grand Prix Photo

Lundgaards bil slap omtrent uskadt fra sammenstødet med Zhou, der af dommerne blev anset som et hændeligt uheld. Danskeren kom i mål på syvendepladsen og var på vej mod en top-3-placering i dagens andet løb, da han under en duel om andenpladsen kortvarigt røg af banen.

Det medførte en fem sekunders tidsstraf, der betød, at han officielt blev klassificeret på 16.-pladsen.

Lundgaard, der ligger på 12.-pladsen i den samlede stilling, starter søndagens løb fra fjerde position.