Gerningsmanden smuglede to pistoler ind i en kage, da den 24-årig Hemin Dilshad Saleh tirsdag blev befriet fra en psykiatrisk afdeling i Slagelse.

Det fortæller fællestillidsrepræsentant for sygeplejerskerne i Psykiatrien Vest Helle Brink til B.T.

»Vores personale havde dækket op i besøgsrummet til kage og kaffe, fordi han skulle have besøg af en ven. Men inden personalet når at forlade lokalet, så åbner vennen kageæsken, og nede i kagen er der gemt to pistoler. Man kunne ikke se pistolerne, når man åbnede kageæsken,« fortæller Helle Brink og fortsætter:

»Så blev personalet holdt op med pistoler, og den ene skød i gulvet. Jeg ved ikke, hvem der skød, men den ene af dem gør det for at understrege alvoren,« forklarer hun og tilføjer, at det således kun var en person, der var inde på afdelingen for at befrie Hemin Dilshad Saleh, mens en håndfuld personer ventede udenfor.

Ved du noget om sagen? Så hører B.T. gerne fra dig. Skriv til sboa@bt.dk

Undervejs i den væbnede befrielsesaktion, der sammenlagt varede ganske få minutter, fik en af de ansatte på stedet også holdt en pistol mod nakken, fortæller Helle Brink.

»De var meget kommanderende og vedholdende. Så personalet lukker dem selvfølgelig ud gennem slusen. Vi er ikke gearet til våben og bandeslagsmål. Det her er jo et hospital,« understreger fællestillidsrepræsentanten.

Ifølge Helle Brink blev Hemin Dilshad Saleh overflyttet fra fængslet til afdelingen i sidste uge, fordi han skulle have foretaget en mentalundersøgelse, og selv om han i øjeblikket er varetægtsfængslet for et brutalt overfald i en frisørsalon på Nørrebro og tilsyneladende er et ledende medlem af bandegrupperingen NNV-gruppen, så var han ikke under bevogtning på stedet.

»Vi havde fået oplyst, at han ikke længere var farlig, så han kunne sagtens være her,« siger Helle Brink og tilføjer, at Hemin Dilshad Saleh selv havde »booket« tid til besøget af den medsammensvorne.

Hemin Dilshad Saleh havde ikke besøgskontrol, og derfor kunne han altså frit modtage besøgende på stedet, og det er således også årsagen til, at vennen ikke blev undersøgt, inden han kom ind på afdelingen.

»Vi tjekker ikke folk, når de kommer på besøg, for det skal vi ikke,« siger Helle Brink.

Personalet fik efterfølgende tilbudt krisehjælp af psykologer, og de fire ansatte, som var direkte involveret, har fået fri i nogle dage.

B.T. har tidligere været i kontakt med politiinspektør ved Sydjællands- og Lolland-Falsters Politi Kim Kliver for at høre, om den formodede bandeleder var bevogtet på stedet.

Det ville Kim Kliver imidlertid ikke oplyse, ligesom han heller ikke ville oplyse, hvorfor Hemin Dilshad Saleh var på afdelingen, hvor mange der var med til den væbnede befrielsesaktion, og hvor lang tid selve aktionen tog.

»Vi holder kortene tæt på kroppen,« lød det sparsomt fra Kim Kliver.

Opdateres...