Lyt til artiklen

Den tidligere Viborg-fodboldspiller og nu også forhenværende læge Carlos Shiralipour er fredag middag blevet idømt to års fængsel for at have forgrebet sig på kvindelige patienter på to hospitaler.

Det skriver Aarhus Stiftstidende. Han frakendes desuden retten til at udøve lægegerningen, ligesom han også skal betale erstatning til sagens forurettede.

Ved Retten i Aarhus er den 30-årige mand i bredt omfang blevet fundet skyldig i samtlige af de otte forhold, som han var tiltalt for.

Forhold, der blandt andet omhandler seksuelle overgreb begået på to kvindelige patienter på henholdsvis Aarhus Universitetshospital i Skejby og Viborg Sygehus. Mens den ene var til tjek med sit knæ, var den anden indlagt med influenza.

I begge tilfælde udførte lægen vaginalundersøgelser på dem, hvilket af først anklagemyndigheden og nu også af retten var at opfatte som voldtægt ved andet seksuelt forhold end samleje og blufærdighedskrænkelser, da kvinderne ikke havde givet samtykke hertil.

Derudover er Carlos Shiralipour blevet fundet skyldig i at have befølt yderligere to kvindelige patienter på deres bryster, hvorved han krænkede deres blufærdighed.

Han er desuden dømt for i forbindelse med krænkelserne at have overtrådt den autorisationslov, han som læge var underlagt.

»Jeg er tilfreds med, at retten har vurderet sagen på samme måde som anklagemyndigheden, herunder lagt vægt på sagens grove karakter, hvor der er tale om et voldsomt tillidsbrud,« lyder det fra anklager Rosa Pape, der har ført sagen på vegne af anklagemyndigheden hos Østjyllands Politi, i en pressemeddelelse.

Alle krænkelser blev ifølge retten begået mellem 14. januar 20. marts i år.

Carlos Shiralipour har på intet tidspunkt nægtet, at han har undersøgt de forskellige kvindelige patienter. Han har dog fastholdt, at samtlige undersøgelser var lægefagligt begrundede.

Af samme årsag har han sagen igennem nægtet sig skyldig i overgreb, krænkelser og overtrædelser af autorisationsloven.

I retten har han forklaret, at han blot var grundig. Og at han i øvrigt aldrig havde haft intentioner om at krænke nogen.

Af samme årsag har han også ifølge TV 2 Østjylland valgt at anke dommen på stedet.