Reparatøren, der siden sent tirsdag eftermiddag har været fanget i en 30 meter høj skorsten i en kunstinstallation, er afgået ved døden.

Det oplyser Midt- og Vestjyllands Politi i en pressemeddelelse.

Det er stadig uvist, om reparatøren, en mand på 46 år, har fået et ildebefindende, eller om der er sket en ulykke, som har ført til dødsfaldet.

Politiet modtog anmeldelsen tirsdag kort før klokken 18. Ud over politiet var der redningsberedskab og ambulancefolk på stedet.

Reparatør er fanget i skorsten på gigantskulptur Ingvar Cronhammars "Elia" ved Herning Kunstmuseum.
Reparatør er fanget i skorsten på gigantskulptur Ingvar Cronhammars "Elia" ved Herning Kunstmuseum. Foto: Flemming Hansen
Vis mere

Hændelsen er sket ved skulpturen Elia, som er tegnet af kunstneren Ingvar Cronhammar og er opført på en mark i Birk lidt øst for Herning. Skulpturen ligger nær Herning Kunstmuseum og består af en metalkuppel samt fire hule søjler – eller skorstene, om man vil.

Det er inde i en af disse skorstene, at manden var fanget.

Politiet oplyser, at manden kun befandt sig to meter fra toppen af kunstværket. Dog kunne han ikke hejses op – formentlig på grund af indvendige jernstivere i stålrøret, lyder det.

Klokken 22.30 lykkedes det at få hejst manden op, hvorefter en læge erklærede ham død.

Foto: Mikkel Berg Pedersen
Vis mere

Reparatøren var gået ind i skulpturen fra oven, hvor han via en kran blev hejst ned i stålcylinderen.

»Han havde været inde én gang og skulle så derned igen. På et tidspunkt siger han til kranføreren, at han skal stoppe. Derefter har kranføreren ikke kunnet komme i kontakt med ham,« lød det tidligere fra vagtchefen.

Arbejdstilsynet er nu tilkaldt i sagen og skal undersøge, hvorvidt der har været tale om en ulykke.

Mandens pårørende er underrettet.