BT livedækker lørdagens pressemøde om det nye fund klokken 10.

Københavns Politi har fredag eftermiddag gjort et nyt fund, som man mener kan være relateret til ubåds-sagen.

Det oplyser politiet på Twitter.

Politiet ønsker ikke at uddybe yderligere over for BT og henviser til pressemødet lørdag, men ifølge Ekstra Bladet blev fundet, der var lagt under en grøn presenning, efterfølgende kørt til Retsmedicinsk Institut med en af Falcks rustvogne.

Tidligere fredag var BT i kontakt med drabschef hos Københavns Politi Jens Møller, der kunne oplyse, at man de seneste dage har haft dykkere i vandet i forbindelse med ubåds-sagen.

»Vi har haft dykkere ude i dag og i går, og vi overvejer, om vi nu skal afslutte søgningen, eller om der er behov for at foretag dyk i morgen eller næste uge. Det er op til dykkerne at vurdere, hvorvidt de mener, at de færdige,« lød det.

LÆS OGSÅ: Nye oplysninger om Raket-Madsens færden i ubåden

BT havde i den forbindelse modtaget et tip om, at politiets dykkere skulle havde gjort et fund nær Avedøreværket, men det ville Jens Møller imidlertid ikke bekræfte.

»Det har jeg ingen bemærkninger til,« lød det.

Hvornår vil I i så fald melde det ud?

»Det vil vi først i det tilfælde, hvor vi ved, at der er et match til denne sag, og så vil vi også gerne have lov at underrette de pårørende inden,« sluttede Jens Møller.

Det var i samme område, at en cyklist den 21. august så Kim Walls torso i vandoverfladen.

Efterfølgende viste en obduktion, at kroppen var blevet parteret. Ved et retsmøde tirsdag kom det desuden frem, at der var fundet adskillige knivstik på kroppen - flere af dem i underlivet.

Disse er påført »omkring dødens indtræden eller kort tid efter,« men det kan ikke konkretiseres nærmere, oplyste specialanklager Jakob Buch–Jepsen ved retsmødet.

Ubådsbyggeren Peter Madsen er sigtet for at have dræbt Kim Wall i sin ubåd, hvorefter han ifølge anklagen skulle have skåret liget i stykker og kastet delene i vandet. Selv har han forklaret, at Kim Wall døde ved et uheld, da hun fik ubådens tunge luge i hovedet.

Han har afvist at have noget at gøre med parteringen af Kim Walls lig.

Arkivfotos øverst i artiklen: Liselotte Sabroe/Bax Lindhardt.

SE VIDEO: Drabschef efter Peter Madsens retsmøde: Vi vil lede efter ligdele i 10 dage mere:

Foto: Bax Lindhardt
Vis mere

Peter Madsen fotograferet umiddelbart efter, at hans ubåd sank, og han selv var blevet reddet i land fredag 11. august.
Peter Madsen fotograferet umiddelbart efter, at hans ubåd sank, og han selv var blevet reddet i land fredag 11. august. Foto: Bax Lindhardt (arkiv).
Vis mere