Den 52-årige mand, der fredag skød og dræbte en kvinde i Aalborg, var tidligere gift med kvinden.

Det bekræfter Nordjyllands Politi.

Sammen har de to fælles børn på henholdsvis seks og otte år.

Den anholdte mand har ikke samme bopæl som den dræbte kvinde, da han bor i Herning Kommune, mens den 41-årige kvinde blev dræbt ved sin adresse i Skelagergården i Aalborg.

»Der er tale om et drab i nære relationer, og det kommer vi til at efterforske massivt i de kommende uger og måneder, så vi kan få vendt hver en sten og klarlægge alle omstændigheder før, under og efter,« siger Frank Olsen, leder af efterforskning vicepolitiinspektør Frank Olsen.

Han understreger, at Nordjyllands Politi ikke har yderligere detaljer til historien nu af hensyn til den videre efterforskning.

»Det beder vi om forståelse for ikke mindst af hensyn til sagens parter,« siger vicepolitiinspektøren.

Lørdag erkendte den 52-årige mand selv drabet på sin ekskone.

Beboere i området kunne fredag berette om, at politiet var massivt til stede fredag aften, efter de fik anmeldelsen klokken 18.15.

»Det væltede bare ind i gården med politi, ambulance og læger. Jeg har aldrig set noget lignende,« fortalte en beboer til B.T. fredag aften, hvor flere beboere overværede episoden.

Nordjyllands Politi vil fortsat være til stede i området henover de kommende dage, hvilket de også har været henover weekenden. Dette har både været for at efterforske sagen og afhøre vidner, men også for at skabe tryghed i området.

Offeret havde en overfaldsalarm på sig, men politiet kan ikke oplyse, om hun bar denne på grund af den 52-årige mand.

Desuden er det blevet bekræftet, at deres fælles to børn går på Sofiendalskolen i Aalborg, hvor der i dag har været to krisepsykologer ude på skolen for at give medarbejderne redskaber til at håndtere samtaler med kriseramte børn.

Ifølge Morten Sørensen, viceskolechef i Skoleforvaltningen i Aalborg Kommune, er fokus på at få hjulpet børnene og familien efter den tragiske hændelse.

»Det er to små børn, der er meget klemt i en vanskelig situation, men på nuværende tidspunkt kan jeg ikke give nærmere information. Fokus er på at få hjulpet de to børn og familien bedst muligt. Vi tager en dag ad gangen,« forklarer han til B.T. Aalborg.