Der er blevet foretaget en anholdelse i sagen om hestemishandling.

Det skriver Midt- og Vestsjællands Politi på Twitter.

Anholdelsen er sket i forbindelse med sagen om det seksuelle misbrug af hoppen Florica, som fandt sted natten til tirsdag 24. august.

Næste morgen kunne hestens ejer –  Mette Stentoft – konstatere, at 15 år gamle Florica var hævet og rød i skeden, ligesom der også var små rifter omkring skedeåbningen.

Politiet ledte efter en mand på 30-35 år, 160-170 cm høj, lys i huden og slank og senet af bygning. Hans hår var kortklippet med tydelige bakkenbarter, og han var iført skjorte, shorts og korte ankelstøvler i læder med elastikker i siden – såkaldte Jodhpurs.

»Jeg er mega meget i chok. Jeg fatter ikke, at et menneske kan gøre det på den måde,« fortalte Mette Stentoft mandag til B.T.

Hun har haft lejlighed til at se de knivskarpe optagelser fra videoovervågningen i rideklubben, og er ikke et sekund i tvivl om, at der er tale om samme gerningsmand, som for knap et år skændende en anden hest i Holbæk Rideklub.

»Gerningsmanden går fuldstændig ens begge gange på en ret speciel måde med armene langt ud fra kroppen. Næsten lidt hjulbenet. Man kan også se hans ansigt tydeligt.«

Gerningsmanden identitet er fortsat ukendt.

Politiet takker for oplysninger og tip, men vil først oplyse nærmere om anholdelsen onsdag.