En blot 15-årig dreng blev mandag aften stukket med en kniv i Valby. Politiet har endnu ikke fundet frem til de ansvarlige.

Som noget nyt omtaler politiet nu gerningsmændene i flertal.

Københavns Politis presseafdeling oplyser, at der er endnu ikke anholdte i sagen, men efterforskningen er i fuld gang.

Det oplyses desuden, at den indledende efterforskning tyder på, at den 15-årige og gerningsmændene kender hinanden.

Knivstikkeri ved gammel Køge landevej i Valby.
Knivstikkeri ved gammel Køge landevej i Valby. Foto: Felix Bech Jensen/Byrd
Vis mere

Københavns Politi understreger desuden, at der fortsat er intet, der tyder på, at sagen kan relateres til skyderierne andre steder i københavnsområdet tidligere på måneden.

Tirsdag vil man se en politiindsats i området omkring Folehaven og Gammel Køge Landevej, hvor knivstikkeriet fandt sted.

»Vi vil være til stede i området igen i dag, og jeg vil opfordre borgere, der er utrygge efter gårsdagens knivstikkeri, til at tage fat i os, når vi kommer rundt i området,« siger leder af nærpolitiet i Valby, Michael Krogslund-Hansen. Nummeret til betjenten området er 51 64 23 63.

Det oplyses desuden, at man har besøgt den lokale ungdomsklub og den nærliggende skole, samt andre samarbejdspartnere i området.

Den ramte dreng er dog ikke bosat området.

Da politi og redning nåede frem til drengen efter knivstikkeriet, var han ifølge politiet 'smurt ind i blod'.

Han var i første omgang i kritisk tilstand, men er nu uden for livsfare.

Opdateret 15. december klokken 17.40:

Politiet oplyser til B.T., at der fortsat ikke er nogen anholdte i sagen, men at de er fortrøstningsfulde omkring efterforskningen:

»Den forurettede er 15 år og var sammen med sin bror, der også er 15, på gerningstidspunktet. Vi er kommet frem til, at der var mindst fire gerningsmænd,« fortæller Bjarke Dalsgaard Madsen, vicepolitiinspektør, Københavns Politi og fortsætter:

»Vi arbejder efter en hypotest om, at der har været en forudgående konflikt - ikke banderelateret - men vi ser ofte, at der sker misforståelser eller fejltagelser i de her sager.«

Andre læser også