Fyns Politi afholdt torsdag eftermiddag et pressemøde efter et møde for passagererne om bord på det forulykkede tog.

»Passagererne har oplevet ulykken meget forskelligt, og derfor har der været mange forskellige spørgsmål,« indledte Fyns Politis politidirektør, Arne Gram, pressemødet.

Mødet for passagererne var lukket for offentligheden af hensyn til netop passagererne. Ifølge Fyns politi deltog 91 personer, hvoraf 54 var passagerer og resten pårørende.

For at kunne svare bedst muligt på alle de spørgsmål, der måtte være, var der ud over politiet flere andre repræsentanter til stede fra DSB, Akut Medicinsk Koordination, Beredskab Fyn, DSB og Havarikommissionen.

»Det var en forfærdelig dag og den værste ulykke i 30 år, så det var vigtigt for os at vise medfølelse over for passagererne,« sagde Flemming Jensen, administrerende direktør for DSB, blandt andet og tilføjede:

»Vi ville gerne udtrykke det, men også svare på nogle af deres spørgsmål.«

Ifølge repræsentanterne ved pressemødet havde passagererne særligt spørgsmål til de forskellige dele af redningsaktionen og om det indbydes samarbejde i redningen.

Derudover ville passagerene også gerne have en afklaring og forklaring på den oplevede ventetid i toget, inden redningen kunne komme ind og hjælpe med førstehjælp og redning.

»Vi har forsøgt at give en forståelse for, at det, der kan opleves som ventetid, er en del af indsatsen. Der er mange ting, der skal være i orden, en del tekniske ting,« forklarede René Cording, viceberedskabsdirektør ved Beredskab Fyn.

Ifølge repræsentanterne på pressemødet har det alt i alt været godt med et møde for både passagerer, pårørende og myndighederne.

»Vi fik rigtig positive reaktioner. Der var et behov for at mødes med os og få afklaret nogle ting, og så kan passagererne også drage nytte af at mødes med andre passagerer, der oplevede det samme som dem,« sagde Fyns Politis politidirektør, Arne Gram.