Det er skidt at gå i for små Ninja-støvler, når man skal slå til som hjemmerøver mod Danmarks tredjerigeste mand.

Det har ifølge anklagemyndigheden været problemet for den 36-årige færing, der er tiltalt for hjemmerøveriet 1. marts i år mod Coloplast-milliardær Niels Peter Louis-Hansen og hans hustru Gerda i deres pragtvilla på Vedbæk Strandvej. Ved røveriet blev parret med en pistol med lyddæmper tvunget til at overføre 2,5 mio. kr. til den tiltaltes egen bankkonto i Nordea. Færingen nægter sig skyldig.

Ved røveriet mod milliardærparret var gerningsmanden iført en sort kampdragt, og efter røveriet fandt en politihund nær gerningsstedet et specielt sålaftryk fra en støvle med adskillelse mellem storetå og de øvrige tæer samt riller på tværs af sålen.

Det rimer ifølge politiets materiale med sålen på et par såkaldte Ninja-tabis, som den tiltalte har købt over nettet i www.budoshop.dk. Ved politiets efterforskning har man i tiltaltes kontoudtog kunnet se, at han i netbutikken hos budoshop 7. maj 2014 købte en sort Ninja-dragt for 449 kr. og 1. juli 2014 købte han samme sted både et par Ninja-støvler og et par tilhørende strømper med adskilt storetå.I første omgang fik den tiltalte tilsendt et par Ninja-støvler i str. 42, men det lykkedes ham kort efter at få dem byttet til et par i str. 44. De svarer ifølge politiet til det sålaftryk, der blev fundet ved gerningsstedet, som anklageren også har medbragt et par gipsaftryk af til Retten i Lyngby.

Selve tabisstøvlerne er aldrig blevet fundet, men for en sikkerheds skyld har politiet under efterforskningen også fået opmålt den tiltales fødder, for at være sikre på, at de passede til en str. 44 med en sållængde på 28,5 cm. Det gjorde de.

»Tiltaltes fødder er blevet opmålt på længste sted fra storetå til hæl. De måler 27 cm for begges fødders vedkommende,« oplyste anklager Camilla Godfrey fra Nordsjællands Politi under sin dokumentation.

Under mandages retsmøde i Lyngby var der på forsvarerens foranledning ligefrem indkøbt to par Ninja-støvler i hhv. str. 42 og 44. Anklagemyndigheden havde afvist at gøre det, da man ikke skønnede det nødvendigt.

I domsmandsretten fik den 36-årige færing lov til at prøve en støvle i begge størrelser, mens han stod med hænderne bag ryggen foran dommeren. Den tiltalte syntes ikke overraskende, at str. 44 var lige lovlig stor:

»Det er ikke perfekt størrelse, det her. Hælen glider frem og tilbage,« sagde han og demontrerede det beredvilligt for domsmandsretten.

Derudover belastes han bl.a. også af dna-materiale på en ekstern harddisk, der er fundet på hans bopæl i Roskilde. Her lå der en række elektroniske dokumenter, der nøje svarede til det trusselsbrev, som milliardærparret blev præsenteret for, da gerningsmanden i sort tøj pludselig stod i deres stue om aftenen 1. marts i år.

Der ventes dom i sagen mandag eftermiddag. Den 36-årige færing nægter sig skyldig i millionrøveriet.

Ud over hjemmerøveriet er færingen tiltalt for tre uger efter sin anholdelse at have truet en politiassistent på Helsingør Politigård med en adskilt kuglepen, som han hævdede kunne give politimanden aids. Desuden er han anklaget for en uge senere at have forsøgt at flygte fra politifolk foran Retspsykiatrisk Klinik på Blegdamsvej, hvor han havde været til mentalundersøgelse.

Ifølge Berlingske Business Magasins liste over Danmarks rigeste familier er Coloplast-milliardæren Niels Peter Louis-Hansen, 70, på en tredjeplads på listen med en personlig formue på næsten 34 mia. kr.