Ord på seks bogstaver, der starter med H og angiver, at man sælger eller køber ting, der er stjålet fra andre.

47-årige Maria Hirse, der blev landskendt som bogstav-vender i tv-quizzen 'Lykkehjulet', fik tirsdag skåret ud i pap, hvor hårdt retssystemet takserer hæleri.

Retten i Helsingør fandt hende tirsdag eftermiddag skyldig i hæleri for mindst 70.000 kr. Derfor blev hun idømt tre måneders fængsel, der dog blev gjort betinget af ulønnet samfundstjeneste i 80 timer.

»Pis,« lød det oprørt fra den tydeligt frustrerede Maria Hirse, mens hun slog hånden ned i bordpladen i retslokalet, mens retsformanden stadig var ved at læse dommen op.

Tirsdag får Maria Hirse - tidligere tv-værtinde i ord-quizzen 'Lykkehjulet' - sin dom. Ved Retten i Helsingør er den 47-årige Maria Hirse tiltalt for sammenlagt fem forhold om hæleri, forsøg på tyveri og ulovlig våbenbesiddelse. Helsingør, tirsdag den 26. februar 2019.
Tirsdag får Maria Hirse - tidligere tv-værtinde i ord-quizzen 'Lykkehjulet' - sin dom. Ved Retten i Helsingør er den 47-årige Maria Hirse tiltalt for sammenlagt fem forhold om hæleri, forsøg på tyveri og ulovlig våbenbesiddelse. Helsingør, tirsdag den 26. februar 2019. Foto: Jens Nørgaard Larsen
Vis mere

Kort efter overmandede tårerne hende, så hun i en halv snes minutter måtte trøstes af sin forsvarer - advokat Henrik Stagetorn - og en veninde.

Imens kunne sagens to øvrige tiltalte lettede og tilfredse forlade retslokalet.

Maria Hirses tidligere ven - der i sommeren 2017 var prøvemedlem i Bandidos - blev pure frifundet. Og en 24-årig veninde slap med 10 dagbøder af 200 kr. for at have skaffet sig uberettiget adgang til en landejendom sammen med Maria Hirse.

Maria Hirse, der efter råd fra en numerolog nu hedder Mariia Madeleine Sea Svensson, var især tiltalt for hæleri af en lang række effekter, der efter politiets opfattelse var blevet stjålet ved indbrud i juli 2017.

Nogle af hælervarerne blev angiveligt solgt via Den Blå Avis, mens andre blev fundet i Maria Hirses lejede sommerhus i Vejby i Nordsjælland, da politiet i sommeren 2017 ransagede ejendommen.

Hælervarerne omfattede en lang række brugsvarer som eksempelvis køkkenudstyr som brødristere og el-kedler, et vinkøleskab, fiskegrej og dyre PH-lamper.

Hælervarerne var i anklageskriftet opført til at have en samlet værdi på ca. 119.000 kr., men Maria Hirse blev 'kun' dømt for hæleri i forhold til varer for mindst 70.000 kr.

Under ransagningen fandt politiet i en køkkenskuffe i det lejede sommerhus også et knojern, som Maria Hirse blev dømt for som ulovlig våbenbesiddelse.
Maria Hirse ankede på stedet sin dom til landsretten.

»Sagen er ikke afsluttet. Jeg havde håbet, at det skulle være slutningen på 18 måneders helvede, men det blev det ikke helt. Det må vi acceptere i første omgang og nu anke dommen,« lød det fra hende lige uden for retsbygningen.

På spørgsmålet om, hvad hun siger til, at hendes tidligere ven - det 46-årige, tidligere prøvemedlem i Bandidos - nu er gået fuldstændig fri for straf, lød det kortfattede svar fra Maria Hirse:

»Godt for ham.«

»Jeg tror, at alle vist har været enige om - om det så pressen eller offentligheden - at der kun er én, der skulle bøde for det her, og det har været mig, så sådan må det være jo,« tilføjede hun med et bittert smil.

Hvorfor tror du, at det er endt sådan?

»Det er en god historie,« lyder det korte svar fra Maria Hirse, inden hun forlader Retten i Helsingør.

Nedenfor kan du læse B.T.s live-dækning af selve retsmødet i dag minut for minut: