Politiet har anholdt og sigtet en person for vold begået på Nørreport metrostation natten til torsdag, skriver Københavns Politi på Twitter.

Der er tale om manden fra en meget omtalt video, hvor man kan se ham overfalde en rengøringsassistent ved metroen.

Det bekræfter vagtchef ved Københavns Politi Michael Andersen over for B.T.

»Det er den aktuelle sag fra medierne. Han er anholdt for det, man kan se i videoen, men jeg kan ikke afvise, at der kommer mere til,« siger Michael Andersen.

Politiet anholdt den 25-årige mand klokken 21.27 fredag aften.

Han vil blive fremstillet i grundlovsforhør i Københavns Byret lørdag morgen med krav om varetægtsfængsling.

Ifølge den centrale efterforskningsleder ved Københavns Politi vil han i hvert fald blive sigtet for såkaldt simpel vold efter straffelovens paragraf 244.

»Men det er jo ikke hemmeligt, at der muligvis også kan have været tale om andre hændelser, så der måske kan komme yderligere til. Det er noget af det, som efterforskes,« oplyser den centrale efterforskningsleder lørdag morgen til B.T.

Torsdag begyndte en video at florere på sociale medier, hvor man kunne se en rengøringsassistent ved metroen stå og vaske gulv, intetanende, da en mand pludselig råbte »sorte svin« og sparkede til hans gulvspand.

Og herefter blev det ved med at eskalere, ved at manden aggressivt råbte rengøringsmanden op i hovedet, slog moppen ud af hænderne på ham og sparkede til hans spand igen.

B.T. talte torsdag med rengøringsassistentens chef, direktør i KN Rengøring, Lasse Andersen.

Han fortalte, at assistenten havde det fint efter omstændighederne, men selvfølgelig syntes, det var en utrolig ubehagelig oplevelse.

»Vi kommer til at tilbyde ham noget psykologhjælp. Og derudover indkalder vi alle medarbejdere til krisehåndteringskursus, så hvis noget lignende skulle ske igen, er de forberedt,« sagde Lasse Andersen.

B.T. talte fredag med overfaldsmanden, 25-årige Mikkel, der fortalte, at han var meget rystet og intet kunne huske fra aftenen.

»Jeg vil meget gerne have det budskab ud, at jeg er meget, meget ked af det her. Det er overhovedet ikke i orden på nogen som helst måde,« sagde han.