Tømrermester Hans Jørgen Hansen er skuffet og vred.

Han er blevet snydt for over en kvart million af Ravnstrup Krisecenter, som er politianmeldt for svindel.

»Det er noget svineri. Jeg havde ikke forestillet mig, at et krisecenter var sådan nogle snydere. De er jo til for at hjælpe andre mennesker,« siger han.

Hans Jørgen Hansen er en af dem, der mærker konsekvenserne af, at krisecentret har brændt millioner af skattekroner af og er gået konkurs.

Hans firma har lavet flere tømreropgaver for centret og løbende fået betaling for det. Men pludselig stoppede betalingen, og det var umuligt at få fat i nogen fra krisecentret.

»Vi rykker for pengene. Hører ikke noget. Jeg ringer til dem på fire forskellige telefonnumre, men det er ikke til at få fat i nogen. Det er fuldstændig dødt,« fortæller han.

Ravnstrup Krisecenter gik konkurs i oktober, og Hans Jørgen Hansen står nu tilbage med to ubetalte regninger på i alt 266.943 kroner.

»Det er noget lort. Det er jo penge, vi mangler,« siger han.

TIP B.T.: Ved du noget om Ravnstrup eller andre krisecentre? Skriv anonymt til journalist Cecilie Patscheider på cepa@bt.dk

Forud for konkursen er millionerne fosset ud af Ravnstrup Krisecenter.

Krisecentret har i løbet af dets korte levetid på blot et år fået udbetalt 4,7 millioner kroner fra kommuner for at huse voldsramte kvinder, og oven i det har centret fået en pengepose på fire millioner kroner fra Socialstyrelsen til at oprette flere krisecenterpladser.

B.T. har afdækket, at direktøren har brugt pengene fra Socialstyrelsen på blandt andet håndværkerregninger, dyr elektronik, udbetalinger til sig selv og en skønhedsmaskine fra Beauty Angel til 93.000 kroner.

Nu viser det sig, at direktøren også har brugt flere penge, end der var i pengekassen, og at mange mennesker er blevet snydt.

Foreløbig har forskellige personer meldt ind til kuratoren i sagen, at de mangler samlet set knap seks millioner kroner. De enkelte krav er dog ikke undersøgt endnu, og der kommer løbende flere krav ind, så det samlede beløb kan ændre sig, oplyser kurator Jørgen Makholm.

Nogle af kravene kommer fra tidligere ansatte. Blandt andet skylder krisecentret en tidligere ansat 200.000, står der i dokumenter fra Retten i Næstved.

Krisecentret skylder også en mand ved navn Martin Mads Larsen 6.250 kroner for leje af en hoppeborg.

Han leverede og opsatte den på krisecentret 25. september, men da han nogle dage senere ville have sine penge, var det umuligt at få fat i direktøren.

Der var glade mennesker og balloner den dag, hoppeborgen blev sat op, fortæller han.

»De sagde, at de fejrede, at det gik godt på centret. Jeg havde ikke den fjerneste idé om, at jeg ikke ville få mine penge. Men på det tidspunkt må de have vidst, at lokummet brændte,« siger han.

Dagen før hoppeborgen blev sat op, havde krisecentret fået brev fra Socialstyrelsen om, at centret skulle lukke ned på grund af alvorlige problemer, og 11 dage senere erklærede direktøren og bestyrelsen krisecentret konkurs.

»Det virker til at have været fløjtende ligeglade, og at de har tænkt, at de lige så godt kunne malke kassen,« siger Martin Mads Larsen.

B.T. er i besiddelse af fakturaer og korrespondance, der bekræfter Hans Jørgen Hansen og Martin Mads Larsens fortællinger.

Mens krisecentret skylder penge væk, har direktør Tanya Stougaard Kähler forsøgt at sikre sig selv 1,2 millioner kroner. B.T. har afsløret metoden, som eksperter betegner som mulig bedrageri.

Direktøren og bestyrelsen bag Ravnstrup Krisecenter er blevet politianmeldt for svindel. Anmeldelsen fra Socialtilsyn Øst går på misbrug af offentlige midler, og at personkredsen har handlet for egen økonomisk vinding.

Hans Jørgen Hansen håber, at politiet kommer til bunds i, hvad der er sket med alle millionerne, og at i hvert fald nogle af pengene kommer retur.

»Det er jo fuldstændig vanvittigt. De burde bures inde, når de laver sådan nogle numre. Det er snyd og humbug,« siger han.

Han gør sig dog ikke selv store forventninger om at få sine penge.

»Der er jo ikke noget at gøre. Jeg står som sorteper,« siger han.

B.T. har ad flere omgange kontaktet direktør Tanya Stougaard Kähler og bestyrelsesformand Flemming Rylander, men de afviser at udtale sig eller svare på konkrete spørgsmål.

Deres advokat oplyser i en mail, at de generelt begge »afviser, at der skulle være foretaget dispositioner, som ikke har naturlig sammenhæng med driften af Ravnstrup«.

»Jeg kan hertil supplere, at mine klienter oplyser, at de på intet tidspunkt har opnået en uretmæssig berigelse,« skriver advokat Martin Leth fra Boelskifte Advokater.