De begyndte som venner. Nu er de endt som fjender.

Torsdag formiddag har Østre Landsret afgjort en flere år lang og bitter strid mellem pokerspilleren Gus Hansen og sangeren Rasmus Nøhr.

Rasmus Nøhr er blevet dømt til betale en erstatning på 400.000 kroner til sin tidligere ven. Væsentligt mere, end han blev dømt til at betale i byretten sidste år.

Dermed er der blevet sat et punktum for det juridiske slagsmål og for den årelange strid mellem de to parter.

ARKIVFOTO af Rasmus Nøhr.
ARKIVFOTO af Rasmus Nøhr. Foto: Jeppe Bjoern Vejloe
Vis mere

Fjendskabet mellem Rasmus Nøhr og Gustav Hansen bunder i dårlige forretninger, mundtlige aftaler og store pengebeløb, som løb af sporet i forbindelse med deres samarbejde omkring koncertprojektet 'Danmark Dejligst' i 2016.

Indtil da havde de været gode venner, har Gustav 'Gus' Hansen tidligere fortalt til B.T.

Når nogen dengang stillede spørgsmål ved, hvorvidt det var en god idé at blande forretninger, penge og venskab, svarede han altid:

»Vi har kendt hinanden i 25 år, hvor galt kan det gå?«

Tre år senere viste svaret sig at være, at det kan gå rigtig galt.

Forretningseventyret omkring 'Danmark Dejligst' blev nemlig aldrig den succes, som de havde håbet på, og uenigheder om ejerskab, lån og tvivlsomme transaktioner førte i sidste ende til, at Gustav Hansen i 2017 stævnede Rasmus Nøhr for 896.000 kroner.

I byretten blev Rasmus Nøhr sidste år dømt til at betale Gus Hansen 90.000 kroner.

Et beløb, der var langt under det, som Gus Hansen havde som mindstekrav.

'Det er skudt langt over mål'

Han ankede derfor sagen til landsretten, hvor sagen begyndte i april, og hvor punktummet nu er blevet sat:

'Landsretten fandt, at direktøren (Rasmus Nøhr, red.) ved at have fortsat driften og besluttet at overføre betydelige beløb til et andet af direktørens selskaber samt betale udvalgte kreditorer, efter at selskabet var blevet insolvent, havde handlet ansvarspådragende over for samarbejdspartneren, som var selskabets største kreditor,' lyder det i en pressemeddelelse fra Østre Landsret, som fortsætter:

'Samarbejdspartneren (Gustav Hansen, red.) blev derfor tilkendt en skønsmæssigt fastsat erstatning på 400.000 kr.'

At beløbet er blevet hævet fra 90.000 til 400.000, er ikke noget, som Rasmus Nøhrs advokat, Noaman Azzouzi, er tilfreds med:

»Jeg synes, det er skudt langt over mål, og jeg synes ikke, man har taget hensyn til, at Rasmus også har skudt penge i det her projekt, og at han ikke har fået penge for alt det, han har leveret, og de koncerter, han har spillet. Så på den måde synes jeg selvfølgelig, det er ærgerligt,« fortæller han til B.T.

Dog glæder han sig over, at afgørelsen fra landsretten ikke indikerer, at sangeren skulle have forsøgt at snyde pokerspilleren.

Derudover fortæller han, at Rasmus Nøhr hele tiden har tilbudt at betale pengene tilbage:

»Rasmus har gennem hele forløbet tilbudt Gustav, at han kunne få alle sine penge tilbage. Både via en afdragsordning, men også som forligsløsninger under hele forløbet. Og det har været betydeligt flere penge end det, han nu får tilkendt,« fortæller Noaman Azzouzi.