I næsten halvandet år har Fyns politi arbejdet med en omfattende sag om drabet på 31-årige Abdinur Mohamed Ismail. Et drab, som fandt sted i Vollsmose 24. juni 2020. Fredag var anklageskriftet i dagen langt om længe klar.

Og tirsdag morgen var Fyns Politi så klar til at fortælle, at fire mænd altså er blevet tiltalt for det drab. Og med tiltalen tirsdag fulgte en masse nye detaljer. Dem vender vi tilbage til.

De fire nu tiltalte mænd er i alderen 19 til 26 år. De er alle også tiltalt for drabsforsøg på to andre mænd.

Ud over de fire, der er tiltalt for drabet, er en femte 32-årig mand også tiltalt i sagen. Den 32-årige er sammen med de fire øvrige tiltalt for ulovlig våbenbesiddelse og for at have bragt andres liv og førlighed i fare.

»Tiltalerejsningen er sket på baggrund af en meget kompleks og intensiv efterforskning. Politiet har under efterforskningen fastlagt, hvem der ifølge politiets opfattelse gjorde hvad og hvornår under episoden den 24. juni 2020,« skriver Fyns Politi.

Skudepisoden, som altså endte med at koste Abdinur Mohamed Ismail livet, var en kulmination af en længerevarende konflikt mellem to bandegrupperinger i de to bydele i Odense Vollsmose og Korsløkke.

De to bandegrupperinger havde tilknytning til henholdsvis Korsløkkeparken og Bøgetorvet i Vollsmose.

Det uskyldige offer Abdinur Mohamed Ismail var netop kommet hjem til sin bopæl, da der blev afgivet skud af personer fra grupperingen fra Korsløkkeparken mod en 32-årig mand fra grupperingen fra Bøgetorvet, der altså også er tiltalt i sagen.

Den 32-årige mand blev ramt af skud fire gange, men overlevede. Også en hund blev ramt af skud og døde kort efter.

Grupperingen fra Korsløkkeparken flygtede efterfølgende fra stedet, men blev ifølge politiet hurtigt derefter stoppet af personer fra grupperingen fra Bøgetorvet, der afgav fire skud.

Det ene skud ramte og dræbte Abdinur Mohamed Ismail.

Fire af de fem tiltalte i sagen sidder i øjeblikket varetægtsfængslet. Det drejer sig om en 26-årige mand, to 22-årige mænd samt en 19-årige mand.

Anklageskriftet mod de fem tiltalte i sagen, som B.T. er i besiddelse af, indeholder i alt ti forhold, der byder på både indbrud, tyveri, ulovlig våbenbesiddelse, besiddelse og salg af ulovlige stoffer, vold af særlig rå og farlig karakter, forsøg på manddrab og altså drab. Og det er altså disse detaljer om sagen, som hidtil ikke har været fremlagt.

De to nu tiltalte 22-årige mænd har blandt andet brudt ind i en privat bolig på Nordfyn og har stjålet to rifler og tre geværer med tilhørende ammunition samt en kuvert med 10.000 kroner.

Sammen med den 19-årige mand har de to 22-årige desuden været i besiddelse af og også solgt stoffer.

Af anklageskriftet fremgår det desuden, at det er den ene af de to 22-årige mænd, som afgav fire skud mod grupperingen fra Bøgetorvet. Og et af de skud ramte som fortalt Abdinur Mohamed Ismail i hovedet.

Umiddelbart herefter afgik Abdinur Mohamed Ismail ved døden.

Andre læser også