Danskere har kunnet færdes i sikkerhed på E65-vejen henover weekenden, hvor der ikke har været anmeldelser om stenangreb.

Men gerningsmanden eller -mændene har tilsyneladende blot holdt et par fridage.

I hvert fald modtog svensk politi mandag aften to anmeldelser om bilister, der tæt på Ystad var blevet ramt af sten.

Det oplyser svensk politi til B.T.

»Vi er oppe på 110 anmeldelser nu, og de sidste to fandt sted i aftes på E65, så det skal vi tale om her til morgen,« siger politikommissær Ewa Gun-Westford.

Er du blevet angrebet på E65 de seneste uger? Så vil B.T. gerne høre fra dig på sebj@bt.dk eller 31106279.

Ewa Gun-Westford har endnu kun detaljerede oplysninger om det ene af de to stenangreb, og det fandt sted få kilometer fra Ystad.

Her blev en bilist ramt af en håndfuld, angiveligt kastede småsten, men politikommissæren kan ikke oplyse, om det var en svensk eller dansk bilist.

Angrebet adskiller sig altså fra de hidtidige beskrevne hændelser, hvor én stor sten eller metalgenstand er blevet affyret mod primært danske biler.

Svensk politi kan dog ikke oplyse, om gårsdagens anden anmeldelse i højere grad minder om de andre angreb.

I alt har der nu været 110 anmeldelser om stenangreb mod primært danskere på E65, og de går helt tilbage til april 2021.

Det er uvist, hvordan gerningsmanden eller -mændene bærer sig ad, men flere af de ramte danskere gisner om, at stenene og metalgenstandene bliver skudt afsted med enten slangebøsse eller en slags kartoffelkanon.