Søndag eftermiddag havde en motorcyklist lige lovligt travlt på Holbækmotorvejen.

Den travle mand kørte op imod 240 kilometer i timen, da politiet observerede ham fra Torkilstrup Rasteplads ved Kirke-Sonnerup.

Betjenten var standset ind på rastepladsen på en rutinemæssig opgave. Her hørte han lyden af en meget hurtig motorcykel, som han vurderede havde en hastighed på over 200 kilometer i timen ud fra lyden.

Kort efter kom motorcyklisten blæsende forbi. Og igen vurderede betjenten, at kørslen var frækkere, end politiet tillader.

Færdselsbetjenten satte derfor efter den vovede mand, men de skulle nå helt op til Vipperød, før han fik øje på motorcyklen igen.

Video fra bilen filmede den hasarderede kørsel, som betjenten skønnede lå imellem 220 kilometer i timen til 245 kilometer i timen. Den tilladte hastighed på strækningen ligger imellem 110 kilometer i timen til 120 kilometer i timen.

Betjenten standsede selvsagt motorcyklisten, der viste sig at være en 37-årig mand fra Holbæk, der for nylig havde købt sig en spritny motorcykel. Han blev sigtet for vanvidskørsel, da han havde kørt med en hastighed på mere end 200 kilometer i timen.

»Der er ingen kære mor, når det kommer til sager om vanvidskørsel. Efter reglerne er blevet strammet, mister man sit kørekort i tre år, og køretøjet bliver konfiskeret. Den form for kørsel er vanvittig farlig og helt uacceptabel,« siger vicepolitiinspektør Thomas Tarpgaard, leder af Færdselsafdelingen hos Midt- og Vestsjællands Politi, til SN.

Sagen er nu overdraget til Nationalt Færdselscenter, der kan lave en præcis beregning af hastigheden.

Når sagen er færdigbehandlet hos politiet, vil den blive sendt til retten, som vil tage stilling til, om motorcyklen kan endeligt konfiskeres i forbindelse med hastighedssagens afgørelse.