Lyt til artiklen

Den 32-årige danske læge Jack Hou er blevet kendt skyldig i at have bedøvet og voldtaget to kvinder i sin lejlighed.

En enig domsmandsret har mandag idømt Jack Hou syv års fængsel for at have bedøvet og voldtaget to kvinder i sin lejlighed, hvoraf den ene blev filmet, samt for at filmet en række andre kvinder, mens han havde sex med dem.

Retten begrundede blandt andet dommen med, at den 32-årige læge havde haft til hensigt at bedøve de to kvinder for at sikre sig, at de ikke kunne gøre modstand, fordi han blandt andet havde søgt på 'date rape' kort tid forinden.

Ved du noget om sagen? Så hører B.T. gerne fra dig. Skriv til sboa@bt.dk eller via 1929@bt.dk.

Derudover lagde retten til grund, at Jack Hou havde købt for godt 10.000 kroner af det sløvende middel scopolamin via den kinesiske hjemmeside Alibaba.

»Vi har lagt til grund, at formålet med at gøre det var at tiltvinge sig sex med hende, så hun ikke kunne gøre modstand eller reagere,« lød det fra retsformanden om det ene af de to forhold, der omhandlede voldtægt.

Retten fandt det med andre ord usandsynligt, at det var en anden person, der skulle have søgt på 'date rape' fra lægens computer, ligesom retten også afviste Jack Hous forklaring om, at det var en anden, der havde hentet og gemt en større mængde børneporno på hans harddisk. Det faldt der således også domfældelse for.

Jack Hou var iklædt en sort polo, mørke bukser og kondisko, og han sad roligt med benene krydset, da han modtog dommen.

Ved du noget om sagen? Så hører B.T. gerne fra dig. Skriv til sboa@bt.dk eller via 1929@bt.dk.

Foruden de syv års fængsel skal lægen betale de to kvinder, som han har bedøvet og voldtaget, henholdsvis 90.000 kroner og 107.000 kroner i erstatning, mens to andre kvinder hver modtager 10.000 kroner i erstatning.

Jack Hou, der også blev frakendt retten til at være læge, har valgt at anke dommen til frifindelse.

Mødte offer på Tinder

Ved retssagens indledning i starten af maj meddelte 32-årige Jack Hou, at han nægtede sig skyldig i at skulle have bedøvet, voldtaget og filmet de to kvinder, ligesom han med en enkelt undtagelse nægtede, at han skulle have filmet andre kvinder, mens han havde sex med dem.

Selv forklarede Jack Hou i forbindelse med de to voldtægter, at den ene af de to kvinder havde 'bevaret sin normalt fungerende frontallap-funktion i storhjernen'.

Han begrundede i retten sin diagnose af sexpartnerens normalt fungerende frontallap med, at hun havde været i stand til at stille 'udfordrende spørgsmål, der afspejler kritisk tænkning'.

Mere konkret skulle kvinden havde undret sig over, at lægen stadig lå inde med en ekskærestes vibrator, som hun havde brugt til at tilfredsstille sig selv med.

»Er det, fordi du ikke kan tilfredsstille hende,« skulle den forurettede kvinde have spurgt, så lægen var sikker på, at hendes hjerne virkede upåklageligt.

Under sin procedure lagde Søren Harbo særlig vægt på, at den 32-årige læge, der er af kinesisk afstamning, i ugerne op til den første voldtægt i marts sidste år havde søgt på blandt andet 'drug rape' på internettet, ligesom lægen også havde søgt på det søvndyssende medikament scopolamin.

Sidstnævnte søgte Jack Hou på så sent som 17 timer før, at han mødte sit første formodede offer på Cafe Europa midt i København, efter at de to havde chattet sammen via datingappen Tinder.

Og netop medikamentet scopolamin har undervejs i sagen haft en central rolle.

Tidligere er det kommet frem, at det andet voldtægtsoffer, som han mødte foran natklubben Chateau Motel i København, blev bedøvet med scopolamin, ligesom at Jack Hou ifølge har oprettet en tråd på sitet drug-forum.com, hvor han spurgte ind til scopolamin.

I den tråd blev stoffet omtalt som et såkaldt 'zombiedrug', fordi det har en bevægelseshæmmende effekt.

»Tiltalte bedøver hende med et zombiedrug fra Kina og har samleje med hende,« lød det fra Søren Harbo i proceduren om det andet voldtægtsoffer.

Søren Harbo påpegede videre i sin procedure, at Jack Hou i sin forklaring for retten havde virket dybt utroværdig, ligesom Søren Harbo anfægtede, at Jack Hou først ønskede at afgive forklaring for retten, efter at alle vidner havde givet deres forklaring, og alle beviserne var fremlagt.

Samlet set mente Søren Harbo, at det skulle koste lægen syv års fængsel, og det kom det således til.